Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai 490 Km Menzile Ulaşan Elektrikli Aracını Tanıttı

Hyundai 490 Km Menzile Ulaşan Elektrikli Aracını Tanıttı 2

Hyundai’nin uzun zamandır kendi fabrikasında tasarımını yapıp, geliştirdiği elektrikli aracı olan Lafesta EV’i tanıttı. Hyundai’nin bu aracın lansmanından kısa süre sonra şimdilik sadece Çin pazarında satışa sunacağı açıklandı. Bizlerde sizler için Lafesta EV’in özelliklerini araştırarak sizler için yazımızda derledik.

Lafesta EV’in Özellikleri

Otomotiv dünyasının devleri ve bu devleri yakından takip eden vatandaşların şu aralar odaklandığı olay olan Los Angeles’taki büyük fuar, bir çok araba sevdalısının takibinde. Bu fuara odaklanan birçok üretici gibi Hyundai de kendi aracını tüm dünyaya tanıttı. Lansmanı yapılan fakat halen geliştirebilir özellikleri olan Lafesta için kullanıcılara sunulacağı tarih tam olarak belirlenmedi. Hyundai’yi içerisinden sızan bilgilere göre bu aracın 2020 senesinin ilk çeyreğinde satışa sunulacağı belirtti. Aracın iç tasarımı klasik Hyundai tasarımından farklı olarak bir görünüme sahip. Hyundai’nin maximum menzil konusunda rekor kırmış olduğu Lafesta aracının görünümü Sensuous Sportiness felsefesiyle tasarlanmaktadır. Aracın tasarımında diğer elektrikli araçlardan farklı olarak birçok farklı görünüm katılmış. Fakat diğer araçlara koyulmayan ön ızgara, Lafesta aracına da konulmamış. Ön ızgara yerine aracın farlarının altında bulunan krom çıta ile birlikte araca şarj girişi verilmiş. Hyundai’nin araçlarında bilinen sis farlarından farklı bir görünüm katılmış. Dikey hava girişleri ve ön tamponun genel tasarımı da içten yanmalı Lafesta ise diğer modellerden ayıran özelliklerden biridir. Lafesta’nın boylu boyuna LED stop lambaları tamamen farklı bir tasarıma sahip olmak ile birlikte elektrikli modelleri ile tasarlanan 17 inç boyutundaki aerodinamik jantlarda belirlenen temel farklar arasında yer almaktadır. Aracın donanımına ise birçok lüks araçta bulunan sesli komut sistemi eklenmiş. Camların açılıp-kapanma yetkisi bulunan ve pek çok özelliğe de etki edebilirsiniz, eklenen ses sistemiyle

Aracın Tam Dolumuyla 490 Km Gidilebilir

2. başlığımızda incelediğimiz aracın donanımsal özelliklerini sizlere en iyi şekilde anlatmaya çalıştık. Ön tarafta konumlandırılmış olan 150 kW’lık elektrikli motorunda yaklaşık olarak 56.5 kWh’lık batarya kullanılmaktadır. Bu güçlü motor ve batarya sayesinde araç %100 dolu olduğunda yaklaşık olarak 490 kilometre yol gidebiliyor. Bu açıklamayı Hyundai Lafesta için yetkili kişiler yaptığını bilsek de aracın bu ölçümünde nasıl bir yol izlendiği konusunda emin olamadığımızdan siz bu sayıyı ortalama olarak 400-450 kilometre olarak düşünebilirsiniz. Bataryanın dolum süresi ise yaklaşık olarak 60 dakika da %100 doluma sahip olabiliyor. Aracın teknik özelliklerinde bulunan sizlere yardım eden uyarıcılar ise sizi pek çok konuda ipten alabilecek. Bu eşsiz ve tam donanımlı, çoğu kişinin hayalini süsleyecek aracın satış fiyatı ise daha tam olarak belli değil. Önümüzdeki aylarda kesin bir rakamın belli olacağını düşünsek de yetkililerden duymadığımız sürece sağ da sol da yazan astronomik rakamlara inanmamanızı önermekteyiz.

Exit mobile version