Site icon Dijital Tekerlek

Hyundai 2022 yılına büyük hedeflerle giriyor

Hyundai, 2022 yılında global olarak 4.3 milyon adet satış gerçekleştirmeyi hedefliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2021 yılında 3.89 milyon adetlik satış rakamı ile dikkatleri çeken marka, ilgi çekici modelleriyle bu değeri 4.3 milyon seviyesine yükseltmeyi amaçlıyor. Bununla birlikte marka bu hedefin yanı sıra elektrikli otomobillerde söz sahibi olarak sektöre öncülük etme hedefine de sahip.

Hyundai Motor Company, devam eden pandemi ve tedarik zinciri sorunlarına rağmen bir önceki yıla göre satışlarda yüzde 3,9 artış kaydederek 2021 yılında başarılı bir satış performansı göstermeyi başardı. Proaktif ve pazarlara özel satış stratejilerinin yanı sıra marka, SUV modellerinin de etkisiyle yukarı yönlü çıkışını sürdürmeye devam etti. Bununla birlikte Aralık ayında 334.242 adetlik satış verisine sahip olan marka; müşterilerinin ihtiyaçlarını anında karşılayan ve tüm dünyada yükselen bir trend olan SUV modelleriyle öne çıkmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl IONIQ 5 modelini satışa sunan ve tüm pazarlarda dikkatleri üzerine çeken Güney Koreli otomobil üreticisi; 2022 yılında da optimize ettiği stratejik planlarıyla da çıkışını sürdürmeyi ve özellikle yüzde 11 civarında bir artışla dünya çapında 4.32 milyon adet satış gerçekleştirmeyi planlıyor.

Son olarak Hyundai, Türkiye’de de başarılarını ve iddiasını satışa sunacağı yeni modelleriyle devam ettirmek istiyor. Ayrıca marka, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da elektrifikasyona ağırlık vererek geleceğin mobilitesine de yatırımlarını sürdürmüş olacak.

“Yeni Mercedes Vision EQXX konsepti resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version