Site icon Dijital Tekerlek

Hurda Araç İndirimi Nedir?

Hurda Araç İndirimi Nedir? 3

Yaşadığımız çağdan da görebileceğimiz gibi kullandığımız araçların teknolojisi ve şekli sürekli gelişim gösteriyor. Bu gelişimlerden en dikkat çekeni ise yakıt alanındaki değişikliklerdir. Bununla birlikte her geçen gün azalan yakıt tüketimiyle doğaya vermiş olduğumuz tahribat en aza indiriliyor. Günümüzde görmüş olduğumuz daha nice önemli etkenler var tabii ki. Mesela güvenlik açısından baktığımızda araç teknolojilerinin bu alanda da gelişim gösterdiğini görebiliriz. Gelişen teknoloji ile hem can hem de mal kayıplarımızı engellemiş oluyoruz ve eski araçlarımız hurda araç olarak anılıyor.

Bu görmüş olduğumuz gelişen teknolojilerin sayesinde devletimiz eskiyen araçların trafik ortamından uzaklaştırılıp onların yerlerine daha az yakıt kullanan ve güvenli araçların trafiğe girmesi için bize teşvikler sağlamaktadır. Bu teşviklerden bir tanesi hurda araç indirimidir. Ülkemizde bulunan eski araçlar sokaklarda, caddelerde, depolarda ve trafikte olarak çok fazla miktarda bulunmaktadır. Bu yüzden ülkemizde eski araçlar önemli miktarda potansiyel taşımaktadır. Bu potansiyelin fark edilmesi üzerine geçtiğimiz sene haziran ayında meclise sunulan teşvik on beş bin liraya çıkartıldı. Teşvik indirimi 2019 senesi boyunca yürürlükte olacaktır.

Hurda araç kategorisine giren araçların kasa tipleri;  Binek otomobil, otobüs, kamyonet, kamyon, ATV, panelvan, pick-up ve otobüslerdir.

Hurda araç indiriminden faydalanmak için şu şartlar gereklidir:

Dijital Tekerlek | Instagram

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version