Site icon Dijital Tekerlek

Horner: Gasly için En İyisi Oldu

Horner: Gasly için En İyisi Oldu 1

Christian Horner, yaptığı açıklamalarda Gasly’i Rosso’ya döndürmenin kendileri için çok iyi olduğunu düşünüyor. Red Bull, sezona Gasly ile başlasa da alınan kötü sonuçlardan sonra takımdan gönderilen Gasly, yerini Alex Albon’a bırakmıştı. Takımdan gönderilmesinin sebebi düşük performansı olsa da Rosso’ya döndükten sonra performansında ciddi şekilde artış yaşandı. Brezilya’da kariyerinin ilk podyumunu aldığı gibi, sezonu Albon’ın önünde tamamlayan Horner, Rosso’ya dönüşüyle Gasly’i daha iyi hale getirdiğini açıkladı.

Horner; bu değişiklikler ile alakalı olarak “ doğru olan şeyi yaptıkları hem Rosso için hem de takım için en iyisi bu” olduğunu açıkladı.

Horner konuşmasının devamında ise şu şekilde devam etti; “ Sonuçta Red Bull’dan ayrılmış olsa bile, hâlâ Formula 1’de yarışıyor. Red Bull programından çıkarılmamıştı ve duruma çok iyi tepki gösterdi. Yapılacak doğru şey buydu.” dedi. Horner, hem Albon hem de Gasly’nin takımlarına iyi adapte olduğunu söyledi. “Hem Alexander hem de Pierre takımlarına çok iyi adapte oldular. Alex’in geliştiğini her yarışta görebildik. Brezilya’da şanssızdı, ama Formula 1’deki ilk yılı olduğunu düşünürsek harika bir performans sergiledi. Her iki takımda da yarıştı, sezon ortasında takım değiştirdi ve Red Bull’da Max Verstappen’in takım arkadaşı olması gibi bir baskı vardı. Bence durumla gerçekten iyi şekilde baş etti. Fırsatı yakaladı, bunu iyi şekilde ele aldı, yaklaşımı ve tutumu iyiydi.” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version