Site icon Dijital Tekerlek

Honda’dan Max Verstappen İçin Özür!

Honda'dan Max Verstappen İçin Özür! 1

Aston Martin Redbull Racing’in motor tedarikçisi Honda, Formula 1 2019 sezonun son yarışı olan Abu Dhabi GP‘sinde 25. turda pit stop yaptıktan sonra gaz ve fren tepkilerinde bazı sorunlar yaşayan başarılı Redbull pilotu Max Verstappen için özür diledi.

Max Verstappen sorunu pit duvarına açıklamış ancak Redbull takımı Verstappen’e mecburi şekilde böyle devam etmesi konusunda telkinlerde bulunmuştu. Hollandalı sürücü bu duruma karşın sonuna kadar çabalayarak Ferrari’nin genç pilotu Charles Leclerc’i geçmiş ve ikinciliği elde etmişti.

Honda’nın yetkililerinden teknik patron Toyoharu Tanabe, bazı otomobil kaynaklarına verdiği demeçte, Max Verstappen’in yaşadığı sorunun motordaki güç ünitesinden kaynaklı olduğunu söyledi.

Tanabe, “Yarış içerisinde motordaki güç dağılımını değiştirerek sorunu en aza indirmeye çalıştık fakat bunun sonucunda da pilotumuz da bazı tavizler vermek zorunda kaldı.”

“Yarış içerisinde sıralamasına bir değişiklik olmadı ancak bu sorun yaşanmasaydı belki süre kaybetmeyip sezonun son yarışını birincilikle tamamlayabilirdi.”

“2020 sezonuna son derece güçlü ve etkili girip pilotlarımıza sorunsuz bir motor sağlayacağımız sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Max Verstappen araçta sorun olsa da sezonun son yarışı Abu Dhabi GP’sinde mükemmel bir yarış ortaya koymuştu. Sezon içindeki 21 yarışın hiçbirinde de Honda motoru ile yolda kalmayan Redbull takımı sürücüleri, yeni sezona umutla bakıyor. 

Exit mobile version