Site icon Dijital Tekerlek

Honda X-AVD ve NC750X modelleri Türkiye’de

Yenilenen Honda X-AVD ve NC750X modelleri Türkiye’de satışa sunulmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda tarafı hem şehiriçi hemde şehir dışı kullanımı konusunda; oldukça başarılı olan iki modeli yenilenmiş hali ile satışa sunmakta.

Honda X ADV

Türkiye motosiklet pazarında 6 yıldır liderliği elinde bulunduran Honda; sevilen ve yenilenen X-AVD ve NC750X Euro5 uyumlu, güçlenen motorları ile dikkat çekmekte. X-ADV modeli motosikletlerin SUV’si olarak nitelendirilmekte. Bu nedenle oldukça çok tercih edilmekte.

Honda X-ADV modeli yenilenen yeni multimedya ve bağlanabilirlik sistemi gibi yeniliklere de sahip. Ayrıca yenilik tarafında NC750X modeli bizlere; hafifletilen yapısı ile yakıt tasarrufu ve kullanım kolaylığı seviyesini daha iyi bir şekilde sunmakta.

Her koşula uyumlu yüksek performanslı model Honda X-ADV

Model hem asfaltta hemde asfalt dışında yüksek performansı oldukça iyi sunabilmekte. Model ağırlık, tasarım ve kullanım kolaylığı başlıkları altında kapsamlı yeniliklere sahip.

X-ADV modeli daha yüksek devirli güçlü motoru, yeniden ayarlanan vites oranları, elektronik gaz kelebeği, dört farklı sürüş modu ve geliştirilen Honda Seçilebilir Tork Kontrolü gibi özellikleri ile sürüş keyfini de oldukça iyileştirmekte.

Honda X-ADV teknik özellikleri

Honda X-ADV elektronik gaz kelebeği (TBW) eklenmesi ve egzoz sistemindeki iyileştirmeler sayesinde 7.000 d/d ile daha yüksek devirli yeni motor daha yüksek güç üretebilmekte. Bununla birlikte modelin maksimum gücü 6.759 d/d’da 43.1 kW güç ve 4.750 d/d’da 69 Nm tork üreten X-ADV Euro5 emisyonlarını karşılamakta. Ayrıca model 27.8 km/lt yakıt tüketmekte. Model 13.2 litrelik yakıt deposu ile 366 kilometre yol alabilmekte.

Honda X-AVD daha kısa oranlı ilk üç viteste daha çevik bir sürüş sağlarken; dört ile altıncı vites arasında dingin ve yakıt tasarruflu bir sürüş deneyimi yaşamakta. Bununla birlikte standart, yağmur, toprak ve spor olmak üzere dört farklı sürüş modu bulunan Elektronik Gaz Kelebeği’de (TBW) kişisel sürüş modu da yer almakta.

Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) 3 farklı müdahale seviyesi sunarken; otomatik ve manuel sürüş modu bulunan Çift Kavramalı Şanzıman (DCT) ise her bir sürüş tipine uyum sağlayarak vitesi ayarlayabilmekte. Bununla birlikte geçişlerde güç kesintisine izin vermeyen çift kavramalı şanzıman, hızlı ve sarsıntısız vites geçişleri ile hem performansa hemde konforuna katkı sağlamakta.

Honda X-AVD yeni iskeleti ile birlikte 3 kilogram hafifleyen ve 236 kilogram boş ağırlığa sahip. Ayrıca model 22 litrelik saklama alanına sahip.

Model gümüş, siyah ve gri olmak üzere farklı renk seçenekleriyle 149 bin TL fiyatıyla Nisan ayından itibaren satışa sunulması planlanmakta.

Honda NC750X teknik özellikleri

Honda NC750X

Honda’nın en sevilen çok yönlü modellerinden birisi olan NC750X; daha yüksek devirli ve güçlü bir motora sahip. Ayrıca yeniden ayarlanan vites oranları, Elektronik Gaz Kelebeği (TBW), üç farklı sürüş modu ve geliştirilen Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) gibi özelliklere sahip. Bununla birlikte model 6 kilogram hafiflemesiyle yakıt verimliliğini bir adım öteye taşımakta.

Model tasarımını keskin granajlar ile tamamlamakta. Ayrıca cam granaj yol rüzgarı ve hava koşullarına karşı kullanıcılara ek koruma sağlamakta.

Başarılı satış grafiğiyle dikkatleri çeken NC750X modeli çok yönlü kullanım konforu, sürüş rahatlığı ve pratik kullanım başlıkları altında geliştirmelere sahip. NC750X’in EURO5 uyumlu motoru 600 d/d daha yüksek devir çevirmekte. Bununla birlikte model 2kW daha fazla güç üretebilmekte.

Modelde yer alan sürüş modlarına ek olarak; Honda Seçilebilir Tork Kontrolü, elektronik gaz kelebeği ve çift kavramalı şanzıman da bulunmakta.

Çift Kavramalı Şanzıman (DCT) Honda motosiklerine özgü bir teknoloji ile hayatı kolaylaştırmaya devam etmekte.

Yenilenen ekran LED aydınlatma birimleri ve LCD ekran ile benzersiz bir deneyim sunabilmekte.

Elektronik Gaz Kelebeği’nin (TBW) eklenmesi ve egzoz sistemindeki iyileştirmeler sayesinde; yeni motor 6.750 d/d’da, 43.1 kW güç ve 4.750 d/d’da 69 Nm tork üretebilmekte. Bununla birlikte güç artışı sayesinde; kısa oranlı birinci, ikinci ve üçüncü vitesler hem ilk kalkış anında hızlanma, hem de ara hızlanma süresini iyileştirmekte. NC750X’in Euro5 emisyonlarını karşılayan motoru, 28.3 km/lt yakıt tüketmekte. Ayrıca model 14.1 litrelik yakıt deposu ile 400 kilometre menzile sahip.

Honda NC750X tasarımı

Model yeniden tasarlanan iskeleti; yeniden tasarlanan hava filtresi kutusu ve yeri değiştirilen akü sayesinde saklama bölmesi için daha fazla alan sunabilmekte. Bununla birlikte model şasi tarafında tasarruf önlemleri ile 1.2 kilogram ağırlık avantajı elde edilirken; NC’ye özgü bir diğer özellik 23 litrelik saklama alanı.

Model boş olarak 214 kilogram ve 60 mm daha alçak.

Son olarak Yeni Honda NC750X; , Kırmızı, Beyaz ve Mavi olmak üzere dört renk seçeneğine sahip. İki farklı şanzıman tipiyle 95.400 TL’den başlayan fiyatıyla Nisan ayından itibaren Honda bayilerinde satışa sunulmakta.

“Mercedes SLR McLaren, bilgisayar ortamında hayal edildi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version