Site icon Dijital Tekerlek

Honda üçüncü seviye otonom sürüş teknolojisini sundu

Honda üçüncü seviye otonom sürüş teknolojisini sundu 13

Honda tarafının yeni Sensing Elite isimli sürücü destek sistemine sahip. Sunulan Honda üçüncü seviye sürüş teknolojisi ile ilgili detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda tarafının Japonya özelinde başlamasını planladığı üçüncü seviye sürüş teknolojisi sistemi yetkililer tarafından onay alması beklenen bu seviyedeki ilk sistem.

Sistem yukarda da dediğimiz gibi Sensing Elite isimi ile adlandırılmakta. Sistem sayesinde yoğun trafik gibi bazı koşullar altında veya otoyolda seyahat halinde iken eller serbest otonom sürüşü destekleyerek günümüzde yaygın olan ikinci seviye sistemlerin bir hayli önünde. Belirtmek gerekir ki sistemi diğer sistemlerden ayıran kısmı diğer sistemler direksiyona dokunulmasını aralıklı bir şekilde istemekte. Bu nedenle marka aldığı onay sayesinde; Tesla tarafından önce üçüncü seviye otonom sürüş sistemini sunmayı başarmakta.

Sistem markanın mevcut güvenlik teknolojileri ile çalışmakta. Ayrıca kabin içerisinde özel olarak yapılandırılan 12.3 inç boyutunda dijital gösterge kümesi ve sürücüyü takip eden bir kamera bulunmakta. Bununla birlikte dijital gösterge ve direksiyonda, otonom sürüş modu etkinleştirildiği vakit belirli sinyal ışıkları yanmakta. Ayrıca Honda bu sistemin sürücü müdahalesi olmadan şerit değiştirebileceğini söylemekte.

Son olarak marka bu sistem için 10 milyon gerçek dünya sürüş durumunu test etmekte idi. Bununla birlikte mühendisler sistemle 1.000.000 kilometreden fazla yok kat etti. Bahsettiğimiz sistem şuan sadece Japon pazarı Honda Legend’de sınırlı sayıda mevcut. Fakat sistemin ilerleyen vakitlerde İngiltere’ye getirilmesi planlanmakta.

2021 Honda Civic Sedan fiyatı ve teknik özellikleri

Exit mobile version