Site icon Dijital Tekerlek

Honda tarafında beklenmeyen üretim verileri

Honda, endüstri çapında yaşanan zorlukların getirdiği zorlukları sayısal anlamda da kolaylıkla fark edebiliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Dünya genelinde sorunsuz otomobil olarak tanımlanan Honda, tedarik zinciri ve çip krizi gibi sorunlar nedeniyle Nisan 2022’de satışlarında beklenmedik bir düşüş ile karşı karşıya. Bununla birlikte Acura dahil olmak üzere Amerika Honda, Nisan ayında 35.040 adet ile bir önceki yıla göre, %28,8’lik bir düşüş yaşadı. Asıl detay bu tarzda olan verilerin üretim verileri ile kıyaslanması noktasında ortaya çıkıyor.

Honda tarafının Çin’deki üretimi, 2021 yılınında aynı dönemi baz aldığımızda %81,4 oranında düşüş gösteriyor. Yani Honda, Çin fabrikalarında yalnızca 31.869 adet üretim gerçekleştirmeyi başardı. Bu düşüşün en büyük nedeni çip krizi olarak gösterilirken; pandemi nedeniyle yaşanan aksaklıklarında oldukça etkili olduğunu söylemek mümkün.

Yeni Civic modelinin üretildiği Amerika tarafına baktığımızda ise Honda, 61.648 adet otomobil üretti. Bu değer geçtiğimiz yıla nazaran %29’luk bir düşüşü temsil ediyor. Yani Honda tarafının küresel üretimi Nisan ayında %54.2 oranında düştü.

Yeni Civic Type-R ve yeni nesil CR-V modelinin tanıtılması ile beraber dikkatleri çekmeyi başaran markanın, bu iki modele gelecek olası talep yığılmasına oldukça iyi bir üretim planıyla cevap vermesi gerekiyor. Çünkü halihazırdaki veriler ile bu değişken talebi karşılamak pek mümkün görünmüyor.

Exit mobile version