Site icon Dijital Tekerlek

Honda küçük elektrikli SUV üretmenin peşinde

Honda İngiltere patronu Jean-Marc Streng, markanın önümüzdeki iki yıl içinde tamamen elektrikli ikinci bir model daha tanıtacağını doğruladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka tarafından gelen açıklamalar ışığında; geçtiğimiz sene düzenlenen Pekin Otomobil Fuarı içerisinde gördüğümüz; Honda SUV e:concept modeline benzeyen bir crossover modele benzer bir elektrikli modelin geleceği düşünülüyor. Bununla birlikte modelin Japon otomobil üreticisinin güncel modellerinde kullandığı tasarım çizgileri ile geliştirilmesi bekleniyor.

Geliştirilen yeni modelin ürün gamı içerisinde; Jazz Crosstar modeli ile yeni HR-V modeli arasında konumlandırılması bekleniyor. Markadan gelen açıklamalar tamamen elektrikli bir kompakt SUV modelinin e hatchback modelini takip edeceğini ve aynı platform üzerine inşa edileceği doğrulanmaktaydı. Bununla birlikte iç tarafta da beklentiler; Honda e tarafında gördüğümüz çift 12.3″ boyutunda geniş ekran kurulumunun modelde kullanılacağı yönünde.

Kaporta altında yer alacak teknik detaylar ile ilgili herhangi bir bilgi henüz bilinmiyor. Fakat modelin 35.5kWh değerinden daha büyük bir pil pakete sahip olması bekleniyor. Ayrıca modelin menzil tarafında da en az 350 kilometre menzile sahip olması bekleniyor.

Honda İngiltere patronu Jean-Marc Streng açıklamaları

 “2023’te yeni bir BEV modelini getireceğiz. Bir sonraki adım bu, daha geniş bir teklif sunmamıza yardımcı olacak”

“Doğru segmentte bir teklif olacak ve bu da daha fazla satış sağlayacak”

“Caz ve Jazz Crosstar için hibritimiz var, HR-V için siparişleri Ağustos’ta alıyoruz ve otomobili Ekim’de piyasaya sürüyoruz – ve otomobili Japonya’da sürdükten sonra üç mod arasında sorunsuz bir geçiş elde ediyorsunuz: benzinli, hibrit ve serbest elektrik . CR-V hibritimiz var ve gelecek yıl elektrikli olan yeni bir Civic ile geleceğiz.”

 “Mayıs 2021 yılında, bayiler için ciro, yeni ve kullanılmış en karlı iş olan Honda için beş yılın en iyi perakende hacmine sahiptik.”

“Önemli olan işi büyütmek ama sağlıklı bir şekilde. Her yöne gitmek bizim için çok kolay, ancak bayilerimiz ve kendimiz için güzel ve stressiz bir şekilde büyüdüğümüzden emin olmak istiyoruz.”

“Genel olarak, şu anda muhtemelen rakiplerimizden çok daha az etkimiz olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla müsaitlik durumumuz iyi. Birleşik Krallık’ta 9.000 aracımız var, bu nedenle müşterilere çok hızlı teslimat sunabiliyoruz.”

Jean-Marc Streng tarafından yapılan açıklamalarda da gördüğümüz gibi; Honda tarafı, yeni çıkaracağı elektrikli modeller ile birlikte; elektrikli otomobil pazarında ki konumunu sağlama almayı hedefliyor. Ayrıca yeni elektrikli Honda modeli 2022 yılına kadar ürün gamındaki yerini alacak.

“Tekerlekli Sohbetler: Halit Bolkan”

Exit mobile version