Site icon Dijital Tekerlek

Honda Jazz ve Jazz Crosstar sonunda Türkiye’de

Honda Jazz ve Jazz Crosstar sonunda Türkiye'de 4

Honda tarafından B segmentinin beklenen hibrit modeli Honda Jazz Türkiye’de satışa çıkıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda tarafının gelişmiş hibrit teknolojisine sahip olan yeni Jazz e:HEV hibrit teknolojisi ile B segmentine katılmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte model olağanüstü performansı ve sürüş hissi ile segmenti domine etmeyi hedefliyor. Honda’nın imzası haline gelen “sihirli koltuklar” ile sınıfında benzersiz bir bagaj hacmi sunan yeni Jazz: Avrupa’da standart olarak ön orta hava yastığı ile donatılan ilk Honda modeli olarak da öne çıkıyor.

Yeni Honda Jazz ve ailenin yeni üyesi Jazz Crosstar ülkemizde satışa sunuluyor. Modeller faydanın estetiği anlamına gelen “Yoo noo bi” felsefesi ile tasarlanan dördüncü nesil Jazz modeli; tasarım anlayışı ile birlikte konfor ve kullanışlılığı bir arada sunmayı hedefliyor. Bununla birlikte işlevsel ve sade bir tasarımla donatılarak gündelik hayatı kolaylaştıran yeni model; genel ana tasarım hatlarını korurken modern çizgileri de aracı yeni görünümüne kavuşturuyor.

Marka ürün gamında e:HEV logosunu taşıyan ilk model olan yeni Jazz modeli ve ailenin yeni üyesi Crosstar versiyonunun 05 Haziran 2021 tarihinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

Honda tarafı model ile ilgili ne düşünüyor ?

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura elektrikli ve yakıt hücreli modeller ile ilgili şu cümleleri kullanmakta;

“Son dönemde yaşanan tüm zorluklara rağmen 2020 yılında bayilerimizin doğru strateji ve iş birlikleri sonucunda tüm operasyonlarımızda büyüdüğümüzü ve pek çok gelişme kaydettiğimizi belirtmekten büyük mutluluk duyuyorum. 2021 yılı, Honda’nın ‘Honda’yla Gelecek’ konsepti altında yeniliklere imza atacağı ve pazardaki konumunu daha da güçlendireceği bir yıl olacak diyebilirim. Bu kapsamda dijitalleşme çalışmalarını hızlandıracak, müşterilerimize kadar ulaşan tüm operasyonlarımızda yazılım ve donanımları revize edeceğiz. Bugün burada odak noktamız yeni Jazz olsa da, bu model Honda için daha vizyoner bir geçiş sürecinin parçası. Bu geçişi destekleyen her yeni nesil elektrikli ürün, Honda e:TECHNOLOGY markası altında yer alacak. Jazz gibi hibrit ürünler, ‘hibrit elektrikli’ araçları ifade eden e:HEV ile adlandırılacak. Honda olarak hedefimiz 2040 yılına kadar tüm araçlarımızın elektrikli ve türevi araçlardan oluşması”.

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer; modelin marka adına oldukça önemli olduğunu Türkiye’de ilk hibrit otomobilin 2007 yılında Civic Hibrit modeli olduğunu hatırlattı. Bununla birlikte en son 2019 yılında CR-V Hibrit’i ürün gamına eklendiğini söyleyen Kılıçer son olarak şu cümleleri kullandı;

“Hibrit teknolojisinde de sektöre öncü olan Honda, Jazz ile yeniden hedef yükselttiği pazara 2021 yılında da HR-V’nin hibrit modelini sunacak. 2021 yılında pazara sunacağımız Jazz ve HR-V hibrit modellerimiz ile 2022 yılında toplam hibrit otomobil satışımızı tüm satışlarımız içerisinde yüzde 15 ‘e çıkartacağız”

Honda Jazz teknik özellikleri

ModelJazz ExecutiveJazz Crosstar Executive
Motor tipi1.51.5
Güç aktarımıFWDFWD
Şanzımane-CVTe-CVT
Motor tipii-MMDi-MMD
Hacim1498 cm31498 cm3
Maksimum güç9898
Maksimum tork131131
Elektrikli motorun maksimum güç8080
Elektrikli motorun maksimum tork253253
Hızlanma süresi 9.59.9

Boyutları

Uzunluk4.0444.090
Genişlik1.6941.725
Yükseklik 1.5261.556
Dingil mesafesi2.5172.520
Ön tekerlek izi 1.4871.498
Arka tekerlek izi1.4741.485
Yakıt deposu 4040
Ağırlık304298

Honda Jazz fiyatı

Son olarak e:HEV hibrit teknolojisi ile yenilenen Honda Jazz Executive 310 bin TL, Honda Jazz Crosstar Executive 320 bin TL fiyat etiketi ile 05 Haziran 2021 tarihinde Türkiye’de satışa çıkacak.

Exit mobile version