Site icon Dijital Tekerlek

Honda Integra, uzun bir aradan sonra geri dönüyor

Honda, geçmişte birçok kişi tarafından ilgi gören Integra modelini uzun bir bekleyişin ardından tekrardan üretmek için kolları sıvadı.

Çok sevilen klasik otomobillere modern bir yorum getirmek, otomotiv endüstrisinde büyüyen bir trend haline geldi. Ford, önceki yıllara damga vuran SUV Bronco‘yu diriltti, Lamborghini geçtiğimiz günlerde Countach modelini tanıtmıştı ve Honda beklenmedik bir şekilde 2022 yılında piyasaya sürülecek olan yeni Integra’yı duyurdu.

Japon otomobil üreticisi Honda’nın ABD, Kanada ve Hong Kong için üretilen otomobiller için kullandığı bir marka olan Acura tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, “Bahar, 2022” notuyla birlikte otomobilin uzun bir aradan sonra tekrardan döneceği doğrulanmış oldu. Acura tarafından yayınlanan bu sosyal medya paylaşımında beşinci nesil Integra’nın muhtemelen 2023 model yılı için mevcut olacağı anlamına geliyor.

Yapılan sosyal medya paylaşımında Acura, yeniden canlandırılan Integra’nın “performans markasının ürün portföyüne yeni bir kompakt premium katılımcı olarak yeniden katılacağını” söyledi ve yeni otomobilin ön ucunun bir kısmını gösteren ve farların altında Integra yazılı olan tek bir teaser görüntüsü yayınladı.

Honda, yeni nesil Integra’yı gizli tutmak için bu zamana kadar mükemmel bir iş çıkardı. Hiçbir sızıntı veya söylenti olmadı ve casuslar dışarıda herhangi bir prototipe bile rastlamadı. Sonuç olarak, yeni otomobil hakkında çok az şey biliyoruz; firma basitçe “orijinal modelin aynı sürüş keyfi ruhunu ve DNA’sını” sunacağına söz verdi.

Integra’nın duyurusu NSX Type S için düzenlenen ilk etkinlikte kısa bir süre önce ortaya çıktı. Honda duyuruyu yaptığında, Integra’nın önceki enkarnasyonlarına çok benzeyen bir fastback, iki kapılı coupe‘nin silueti rahatlıkla görülebiliyordu.

Acura’nın bir sonraki Integra’yı, 2021’de daha önce tanıtılan 11. nesil Civic‘i destekleyen platformun bir evrimi üzerine inşa edeceği ile ilgili bazı söylentiler de bulunuyor. Muhtemelen otomobil, sadece manuel Civic Si modelinin sahip olduğu motorla birlikte piyasaya sürülecek.

Geçmişten bugüne Honda Integra

1986 Honda Integra

Honda, ilk kez 1986 yılında otomotiv sahnesine iki arabadan oluşan bir seri ile geldi: Integra (iki veya dört kapılı olarak sunuldu) ve daha büyük bir model olan Legend. Her ikisi de pazarın birinci sınıfını hedeflerken, orijinal Integra (yukarıda gösterilmiştir) performansa lüksten çok daha fazla odaklandı ve bu konumlandırmadan asla uzaklaşmadı. Çevik, sürmesi eğlenceli ve makul fiyatlıydı. Zaman geçtikçe, birçok alıcı küçük Honda’nın da şaşırtıcı derecede dayanıklı olduğunu fark etti. 118 beygir gücü üreten keskin 1.6 litrelik DOHC motora sahip olan model, üç veya beş kapılı bir hatchback olarak piyasaya sürülmeye devam etti.

1997 Honda Integra

1997 yılında, Integra Type R, üçüncü nesil model serisinin bir parçası olarak ilk kez ABD’de tanıtıldı. 1.8 litrelik motorundan etkileyici bir 195 beygir gücü üretti ve sarmal sınırlı kaymalı diferansiyel ve yükseltilmiş bir süspansiyon kurulumu ile geldi.

Son olarak, dördüncü nesil model – ABD’de RSX olarak adlandırılan – 2002’den 2006 yılına kadar satıldı. 210 beygir güç ve 193 Nm tork üreten modelin üretimi, 2006’dan beri yapılmıyordu. Şimdi ise Honda, Integra efsanesini tekrardan canlandıracak.

Otomobilin Kuzey Amerika dışındaki pazarlarda sunulup sunulmayacağı veya Honda’nın Type R veya Acura’nın Type S markalarını taşıyan en üst düzey performans varyantlarının üretilip üretilmeyeceği de dahil olmak üzere, otomobille ilgili daha fazla ayrıntı henüz açıklanmadı.

2022 Acura Integra hakkında daha fazla ayrıntı önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak.

“2022 Honda NSX Type S, 600 beygirlik gücüyle tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version