Site icon Dijital Tekerlek

Honda e:N konsepti ile geleceğe ışık tutuyor

Honda e:N konsepti yapılan özel tanıtımıyla birlikte adeta markanın geleceğine ışık tutuyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Japon otomobil üreticisi, önümüzdeki beş yıl içerisinde; 10 elektrikli otomobili Çin pazarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bununla birlikte bu modellerin taleplere göre diğer pazarlar içinde ihraç edilebileceğini özellikle belirtiyor.

Yeni modellerin e:N serisi altında ürün gamına eklenmesi bekleniyor. İsimde yer alan “e” kısmı firmanın e:Technology markasına atıfta bulunurken; “N” harfi ise şimdi ve sonraki anlamına gelip, “yeni nesil mobilite için yeni değer yaratmayı” temsil ediyor.

Tanıtılan ilk iki e:N modeli, e:NS1 ve e:NP1, HR-V tabanlı benzer otomobiller. Bununla birlikte bu modellerin markanın Çinli ortak girişimleri; Dongfeng Honda ve GAC Honda tarafından sunulması planlanıyor. Her iki modelinde 2022 baharında satışa sunulması hedefleniyor.

e:N serisi modellerin sportif ve heyecan verici bir sürüş deneyimi sunacağını belirten marka; bu yeni modellerinde geliştirilmiş bir mimari kullanacağı konusuna da vurgu yapıyor.

e:NS1 ve e:NP1 modelleri, markanın 2020 yılında Pekin Otomobil Fuarı’nda sergilenen e:Prototype SUV modelinin gelişmiş hali olarak görülüyor. Üretim modellerin beş kapı bulunan modellerin HR-V ile olan benzerliği de bu sayede gözler önüne seriliyor.

Honda tarafından 5 yıl içinde üretilmesi hedeflenen üç konsept modelde resmi olarak sergilendi. Bununla birlikte sergilenen modeller; e:N Coupé, e:N SUV ve e:N GT şeklinde. Ayrıca bu modeller e:NS1 ve e:NP1 modellerinden daha agresif ve yalnızca elektrikli bir stile sahip.

Son olarak Japon otomobil üreticisi, Honda e:N konsepti ile ilgili olarak herhangi bir teknik detayı henüz açıklamadı.

“Smart Concept #1 konsepti minimum değişiklikle üretime girecek”

Exit mobile version