Site icon Dijital Tekerlek

Honda elektrikli SUV modeli tanıttı

Honda elektrikli SUV modeli tanıttı 6

Honda elektrikli SUV modelini Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Markanın tanıttığı elektrikli SUV modele baktığımız vakit; tasarım olarak akıllara direkt HR-V modeli gelmekte. Fakat bu model ışık anlamında çok daha zengin görünmekte. Bununla birlikte model köşelere konumlandırılan minik farlara ve uzun LED farlara sahip. Ayrıca marka Honda logosunu da aydınlatmakta. Yan taraflarda bulunan ışıklar LED olarak görünmekte.

Honda tanıttığı bu elektrikli SUV modelin bir çok modele öncülük edeceğini düşünmekte. Bununla birlikte model konsept olarak tanıtılsa dahi yakın zamanda üretime girmesi beklenmekte.

Marka önümüzdeki beş yıl içerisinde Çin pazarı için on adet elektrikli modeli piyasaya sürmeyi planlamakta. Bununla birlikte tanıtılan elektrikli SUV modelin önümüzdeki yılın ilkbahar ayında satışa çıkması beklenmekte. Ayrıca bu tarz modellerin artması ile birlikte marka 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefine adım adım yaklaşmakta.

Honda elektrikli SUV prototipi tasarımı

Konsepte yandan baktığımız vakit omuz boyunca sahip olduğu kıvrım haricinde oldukça düz bir tasarıma sahip denilebilir. Fakat alt kenarlara inildiği vakit bizleri bekleyen ışık şeridi az da olsa modelin yan tasarımına hareketlilik katmakta.

Arka kısma baktığımız vakit ise bizleri oldukça geniş olan arka lambalar beklemekte. Bununla birlikte modelin C sütunu açılı bir görünüme sahip.

İç mekan ile ilgili henüz bir görüntü mevcut olmasa dahi modelin üçüncü nesil Honda Connect yazılımına sahip olacağı belirtildi.

Son olarak modelin Amerika pazarına sunulup sunulmayacağı henüz belli değil. Fakat beklentilerin çoğunluğu sunulacağı yönünde.

“Formula 1 İtalya Grand Prix’sinde zafer Honda’nın” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version