Site icon Dijital Tekerlek

Honda, elektrikli bir gelecek planlıyor

Honda, diğer büyük otomobil üreticilerinin çoğunluğu ile birlikte tamamen elektrikli bir gelecek planlaması için kolları sıvadı.

Honda, elektrikli otomobil konusunda büyük oynayacak

HR-V, CR-V, Pilot ve Passport SUV satışları sayesinde özellikle başarılı bir satış yılının keyfini çıkaran Japon otomobil üreticisi, yaklaşan Prologue modeli ile birlikte EV’lerin yıllık satış hedeflerini büyük ölçüde genişletmek istiyor. Marka, 2024 yılına kadar 70.000 adet Prologue model elektrikli araç satmayı hedefliyor ve daha da ileri giderek, 2030 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde yarım milyon EV satmayı hedefliyor. Hedeflerini yüksek tutan Honda, 2040 yılına kadar yüzde 100 sıfır emisyonlu araç satışına ulaşmayı umuyor.

Elektrikli gelecek için Honda ve GM ortaklığı

Honda, ABD çapında birçok otomobil markasına sahip olan GM (General Motors) ile birlikte çalışarak bu büyük hedeflere ulaşmayı umuyor ve Prologue modeli için GM’nin Ultium platformunu (Cadillac Lyriq ile ortak) ve pil sistemini kullanmayı planlıyor. Aynı zamanda iki marka elektrikli bir Acura SUV üzerinde de çalışıyor. Bu iki yeni model General Motors tarafından monte edilecek, ancak Honda, Kuzey Amerika’daki Honda tesislerinde Honda tarafından geliştirilen e-Architecture’a dayalı olarak kendi elektrikli otomobil modellerini de monte etmeyi planlıyor.

American Honda Motor Co‘nun ulusal operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Dave Gardner‘a göre Honda, elektrikli otomobil çabalarını Kaliforniya, Florida ve Teksas gibi eyaletlerde yoğunlaştıracak ve ABD’nin geri kalanında serisine daha fazla hibrit elektrikli model üreterek kullanıcılara sunacak.

Gardner, “Stratejimiz, yakın vadede çekirdek modellerde daha yüksek bir hibrit otomobil yüzdesi sunmaya odaklanarak, Honda Prologue modelimizin tanıtımına yol açan daha yüksek hacme ulaşmak için kararlı bir çaba gösteriyor.” Honda şu anda ABD’de Accord Hybrid, Clarity Plug-in Hybrid, Insight ve CR-V Hybrid‘i sunuyor ve Honda Insight’tan başlayarak yirmi yılı aşkın bir süredir hibrit teknolojisi tecrübesine sahip.

Japon otomobil üreticisi Honda’nın elektrikli otomobiller konusunda hangi adımları atacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte öğreneceğiz.

“Volvo 20 milyar dolarlık halka arz için hazırlanıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version