Site icon Dijital Tekerlek

Honda Dizel Otomobil Satmayı Bırakacak Mı? 😱

Honda Dizel Otomobil Satmayı Bırakacak Mı? 😱 3

Dizel otomobil satışını bırakmayı düşünen markalardan birkaç tanesi açıklanmıştı. Egzoz gazının çevreye yönelik emisyonlarını azaltmayı planlayan ve elektrikli otomobillerin geniş yelpazede ilgi görmesi otomobil üreten firmaları yavaş yavaş dizel yakıt tercihinden uzaklaştırmaktadır. Dizel motor üretiminden vazgeçmeyi planlayan Honda geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı tüketiciler ile paylaştı. 2021 yılına girmemizle beraber dizel yakıtlı motorları üretimden kaldıracağız. Satışı olmayacak ve Avrupa’da bu uygulamaya başlayacağız dedi

2030 yılında Honda tarafından tamamen elektrikli araç oluşumuna yönelmeyi ve üretimi arttırma potansiyeline sahip olduklarını duyurdu. Yeterli ilgiyi tüketiciden almasıyla birlikte açıklamalarını dile getirdi. Fakat duruma karşı çıkan ve tepki gösteren tüketiciler sosyal medyada hala bu olayla ilgili Japon firması Honda üzerinde baskılarına devam etmektedir. 

Honda E

Honda Türkiye satışlarında en çok dizel tercih ediliyor

Türkiye pazarında en çok tercih edilen otomobil markasından birisi kuşkusuz Honda’dır. Şirket yapılanma sürecinde stratejisini Avrupa Birliği emisyon oranlarını azaltarak uyum sağlama peşinde olduğunu açıkladı. Honda Türkiye pazarında en çok satan ilk 10 arasına giren Honda ülkemizin onları gururlandırdığını ve satışlarını tüketicilere yönelik düzenleyeceğini bildirdi. Civic, CR-V, HR-V ve Jazz modeliyle ülkemizde ki satış rekorlarına giren Japon firması dizel seçeneğini geçen yıl itibariyle arttırdığını bildirmişti. 

Dizel modelleri piyasadan kalkacak mı?

2025 yılına kadar çoğu araç modellerinin elektrikli varyasyonunu tanıtacağını bildirdi. O zamana kadar demosu yapılan bütün elektrikli modellerin deneyim, konfor, tüketim ve tercih ayrıntılarını denetleyeceğini kullanıcıların elektrikli araçlara karşı izdüşümleri değiştireceğini belirtti. 2030 yılına kadar yapılacak çalışmalarını da eski modelleri üzerinde uyguladığı test elektrikli araç sistemiyle bünyelerinde deneyeceklerini satışa öyle sunacaklarını belirtti. 

Dijital Tekerlek | Instagram

Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerde test sürüşleri olacağı bildirildi. Yapılacak testler bayiliklerden başvuru ile gerçekleştirilecek ve test için belirlene yarış pistlerinde gerçekleşecek. Yapılacak kullanıcı deneyimi sonrası tüketicilerin test için üretilen araçlarda gözlemlediği özellikler ve hakkında düşündükleri sorulacaktır. Bu sorular direk olarak yetkili birimler tarafından analize edilerek işleyişe yön verme açısından kararlarda katkısı olacaktır. 

Görsel Kaynak

Exit mobile version