Site icon Dijital Tekerlek

Honda’nın Pistlere Özel Yeni Aracı: Honda Civic Type-R TC

Honda’nın Pistlere Özel Yeni Aracı: Honda Civic Type-R TC 2

Trafiğe uygun olarak üretilmiş olan Honda Civic Type-R bile pistlerde dikkatleri üzerine oldukça fazla çekerken, aynı aracın pislere özel tasarlanmış modeli tanıtıma sunuldu. ABD’de sergilenen bu aracın ismi ise Civic Type R TC olarak belirlenmiştir.

Honda Performance Development (HPD) bölümünün çalışmalarıyla SRO TC America yarışlarına özel tasarlanan bu model, Honda’nın Civic adı altındaki yarış portföyü dahilindeki Civic Sİ TCA ile Type R TCR arasındaki geçiş köprüsünü oluşturacak. Bu pistlere özel tasarımı yapılan araca sadece yarış lisansına sahip olan Honda Racing Line üyeleri sahip olabilecekler. Bu aracın fiyatı ise 89,900 dolardır.

Önceki Honda Civic Type-R modelinden fiyatının yüksek olmasını sağlayan özellikleri ise şu şekildedir;

Tasarım esnasında aracın ön bölümünde bulunan hava kanalları ve ızgaraların daha çok hava akışını sağlayacak şekilde yapılmıştır. Diğer özellikleri ise; Fiberglas malzemeden yapılan havalandırmalı motor kaputu, CSF radyatör, altmış litre yakıt deposu, Gelişmiş fren sistemi, sınırlı kaydırmalı diferansiyel, OMP yarış koltukları, takla kafesi, altı noktadan sabitlenmiş emniyet kemerleri. Bu aracı daha pahalı kılan unsurlardır.

Exit mobile version