Site icon Dijital Tekerlek

Honda Civic Type R, Honda’nın Avrupa’daki son saf benzinli otomobili olacak

Honda Civic Type R, Honda'nın Avrupa'daki son saf benzinli otomobili olacak 10

Bildiğimiz üzere Avrupa’nın emisyon kuralları son yıllarda oldukça katı durumda. Bu kurallar da düşük motor hacimli araçların satışını oldukça arttırmış halde. Otomobil üreticileri bu sebeple güçlü araçlar üretmek için elektrikli araç üretme kısmına yönelmeye başladılar bile. Fakat Honda çok sevilen Honda, Civic Type R modelinden vazgeçmedi. Honda Civic Type R modeli Avrupa’daki son saf benzinli otomobil olacak.

Autocar, X-Tomi Design tarafından yapılan tasarımda Honda Civic Type R modeli sedan olarak düşünülse dahi Civic Typer R modeli elbette hatchback formatına uygulanacaktır.

Honda Civic Type-R teknik özellikleri nasıl olacak

Bazı beklentiler modelin 4 çeker çekiş sistemine sahip ve 400 beygir civarında gelebileceğini ve hibrit olacağı yönünde olmasına rağmen İngiliz dergileri modelin Honda tarafından test edilmiş eski sistem ile devam edeceğini iddia ediyorlar. İngiliz dergilerinin iddialarına göre turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli motoru koruyacak, ancak mevcut 316 beygir üzerinde ufak bir artış olacaktır. Çekiş sisteminin önden olması performans verilerinin çok değişmeyeceği beklentilerinin bir diğer kaynağı.

Honda manuel vites seven kullanıcıları için yeni modelde de manuel vites olarak satın alınabilir olacağını belirtti.

Honda Civic Hatchback hakkında bildiklerimiz neler?

On birinci nesil Civic’in, şuana kadar yalnızca 1 prototipi ile tanışma fırsatı bulabildik. 2021 yılının ilk çeyreğinde muhtemelen yeni görünümüyle piyasaya sürülecek fakat  Type-R veya hatchback modellerinin hemen tanıtıp satışa sunması pek mümkün görünmüyor.

Exit mobile version