Site icon Dijital Tekerlek

Honda Civic Seat Leon Karşı Karşıya

Honda Civic Seat Leon Karşı Karşıya 5

Bu yazımızda sizlere hatchback konseptinde iki dev isim Honda Civic ile Seat Leon’un tasarımı ve sürüşü hakkında bazı özelliklerini derledik. Gelin hep beraber bu araçları karşılaştıralım.(🤜🏻🤛🏻)

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

TASARIM🚗

Honda Civic ve Leon’un tasarımına baktığımızda Civic, Leon’a göre daha yeni bir tasarıma sahip🛠. İkisinde de kullanılan LED ışıklar sayesinde modern bir görünüm yakalayan bu araçlar tamponlarındaki hava girişlerinin büyük olmasıyla daha sportif bir görüntü elde ediyorlar🕶. Boyutlarını karşılaştırmak gerekirse Civic, daha uzun, daha dar ve daha alçak özelliğe sahip. Arka tasarıma baktığımızda Civic’in daha keskin çizgilerle oluşturulmuş yapısı Leon’a göre daha ”hızlı” ve daha ”dinamik” bir görüntü sunuyor.

Seat Leon İç Tasarımı

İÇ TASARIM👀

Civic’in sürüş koltuğuna geçildiğinde başarılı tasarım göze çarpıyor👀. Ara biriminin geniş ve oldukça fazla eşya yerine sahip olmasıyla konfor hissini alıcıya sunuyor💪🏻.

Leon, Civic’e göre daha bilindik bir tasarımla karşımıza çıkıyor👍🏻. Konsol ve ekran yerleşimi gibi ögelerin daha bilindik olmasıyla kullanıcıların kısa sürede adapte olmasına imkan tanıyor🙏🏻. Civic’e göre ara birimi aşağıda yer alan ve dar hacime sahip olan Leon yinede kullanıcıların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor. Ekran kısmını incelediğimizde Civic’e göre daha yüksekte yer alıyor. Ayrıca dokunmatik hassasiyetinin gelişmiş olmasıyla daha kolay bir kullanım sağlıyor👌🏻.

Honda Civic İç Tasarımı

SÜRÜŞ👌🏻

Hemen hemen aynı performans özelliklerine sahip olmalarına rağmen Civic tarafı sürüş için daha konforlu diyebiliriz👌🏻. Arka taraflarda kullanılan bağımsız süspansiyonlar ile iyi bir darbe sönümlemesi gerçekleştirerek kabinlerdekileri rahatsız etmiyor👌🏻. Yalıtım özelliğine bakıldığında Leon tarafı bayrağı taşımakta. Otoban süratlerinde yalıtımın iyi olmaması nedeniyle Civic pek konforlu gözükmüyor👎🏻. Ayrıca Civic’in benzin yapısında  CVT bulunduğu için keyifli bir sürüşe engel olmakta👎🏻.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ 🛠

Her iki araçtada benzinli ve dizel olmak üzere farklı motor seçenekleri sunulmakta. Civic ve Leon performans anlamında birbirine yakın özellikler sergiliyor🚗🚙. Güç bakımından Civic’in ağırlığı olsa da tork bakımından Leon tarafı daha iyi gözüküyor👌🏻. Civic 300 kg fazla ağırlığı olmasına rağmen 220 Nm tork ile Leon’la aynı performansı  sergilemekte. Civic tarafının motorunun daha iyi olduğu söylenebilir. Tüketim açısından karşılaştırdığımızda Leon’un hafif olma özelliği ile Civic’e göre 1-1.5 lt daha az yakabiliyor.

Honda Civic Hatchback

Honda Civic tarafında 1.5 turbo benzinli ve 1.6 dizel motor gibi seçenekler bulunmakta. 182 HP 220 Nm değerlerine sahip. CVT kombinasyonuna sahip olmasıyla Sport versiyonunda 0-100’ü  8.2 saniyede, Sport Plus versiyonunda 0-100’ü 8.4 saniyede alabiliyor. 6.1 lt tüketime sahip.

Leon tarafına baktığımızda iki farklı benzinli alternatif sunuluyor.  1.5 turbo haricinde 1.0 turbo motoru bulunmakta. Dizel olarakta 1.6 motoru bulunmakta. 150 beygir ve 250 Nm tork özelliklerine sahip. 0-100’ü 8.3 saniyede alabiliyor.

Seat Leon

FİYAT💰

Fiyat olarak ikiliye baktığımızda Honda Civic 152 bin TL, Seat Leon 1.5 turbo özelliği için ise 153 bin TL fiyat istiyor💰.

Exit mobile version