Site icon Dijital Tekerlek

Honda Adil Bir Yarış İstiyor

Honda Adil Bir Yarış İstiyor 2

Ferrari son zamanlardaki motor performansında gösterdiği iyi çalışmalarından dolayı diğer araç üreticilerinin dikkatini üzerine çekmiş durumda. Üreticiler Ferrari’nin yasal olmayan bir sistem kullanmasından şüphe duyuyorlar. Bu konuda FIA’dan kesin bir açıklama bekliyorlar.

Bu şüphe duyan firmalar FIA’ya Ferrari’nin ne tür bir sistem kullandığı sorusunu yöneltiyorlar ve bu yöntemi öğrenip kendilerinin de araçları üzerinde uygulayabilmek için odaklanıyorlar.    

Öte yandan ise RedBull, Ferrari’nin düzlüklerde çok iyi bir hıza ulaşabildiğini ve bunun kaynağının yasal olup olmadığı hakkında FIA’ya sorular yöneltti.

Ferrari Suçlamaları Kabul Etmiyor

Bunun üzerine FIA bu üç sistemin de yasa dışı olabileceğini söyledi. Fakat bu sorular ve açıklamalara rağmen Ferrari hala sisteminde yasa dışı hiçbir etkenin yer almadığını savunmakta.

Bir haber sitesine röportaj veren Tanabe, IFA adı altında adil bir yarış gerçekleştirmek istediklerini ve İFA’nın da buna dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Ferrari hakkındaki bu söylemin doğru olup olmadığının ortaya çıkmasını ve yasal bir konu değilse bu konuda kendilerinin dikkat ederek araçlarına uygulamamaları gerektiğini anlamak istiyoruz. Açıklamalarında bulundu.

Yarış kuralları çok kapsamlı bir konudur ve belli başlı ana başlıklar altında toplanıyor. Her konuyu bir açıklığa kavuşturmak biraz güç hale geliyor diyen Tanabe, bu sebeple bu özel konuların aydınlatılması bu sporun da geleceğini daha da aydınlattığını ifade etti.

Exit mobile version