Site icon Dijital Tekerlek

Honda 8 yıl içerisinde 30 farklı elektrikli modelini satışa sunmayı hedefliyor

Honda Motor Co Ltd., bugün Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlediği basın toplantısında otomobil üretimindeki elektrifikasyon sürecine yönelik yeni girişimlerini paylaştı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda, ‘sıfır çevresel ayak izi’ hedefi için insanların ‘hareket etme memnuniyetini ve özgürlüğünü’ artırmak amacıyla elektrifikasyon girişimine yönelik çalışmalarını geliştirdiğini duyurdu. Bununla birlikte markanın geçtiğimiz yıllarda üzerinde durduğu ‘mevcut işletmeleri sağlamlaştırma’ ve ‘yeni büyümeye hazırlanma’ yönündeki girişimleri sonucunda ürünler, işletmeler ve yeni teknolojiler alanlarında olumlu sonuçlar alındığı belirtildi. Honda, istikrarlı bir gelişme kaydederek bugün itibariyle global modeller için donanım ve opsiyon seviyesindeki toplam varyasyon sayısını 2018’deki sayının yarısından daha azına düşürüldüğünü paylaştı. markanın hedefi 2025 yılına kadar üçte bir oranında azalma kaydetmek. Marka, küresel otomobil üretimiyle ilgili maliyetlerinde de 2018’de kaydedilen maliyetlere kıyasla yüzde 10’luk bir azalma hedefiyle çalışıyor. Honda, mevcut işletmeleri sağlamlaştırarak kaynak üretme çabalarını hızlandırmaya ve bu kaynakları elektrifikasyona ve yeni büyüme hazırlığına yatırmaya devam edecek.

Motosikletler, otomobiller, güç ürünleri, dıştan takma motorlar ve uçaklar dahil olmak üzere yılda yaklaşık 30 milyon adet mobilite ürünün satışı ile dünyanın en büyük güç ünitesi üreticisi olan Honda, 2050 yılına kadar dahil olduğu tüm ürünler ve kurumsal faaliyetler için karbon nötrlüğü gerçekleştirmeyi ve karbon emisyonlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Honda ‘Pil Tedarik Stratejisi’ yatırım planları

Honda, elektrikli araç çağındaki en önemli zorluğun pillerin küresel tedariki olduğunu belirterek akü tedarik stratejisi için iki temel yaklaşımını duyurdu. Birinci olarak Honda, dış ortaklığı güçlendirerek her bölgede sıvı lityum iyon pillerin istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini sağlayacak. Kuzey Amerika: Honda, Ultium pillerini GM’den tedarik edecek. Bununla birlikte GM’den ayrı olarak Honda, pil üretimi için bir ortak girişim şirketi kurma olasılığını araştırıyor. Çin, Honda’nın CATL ile iş birliğini güçlendirirken Japonya da Envision AESC’den mini elektrikli araçlar için pil tedarik edecek. İkinci olarak ise; marka, yeni nesil pillerin bağımsız araştırma ve geliştirmesini daha da hızlandıracak. Marka, şu anda geliştirilmekte olduğu tamamen katı hal pilleri, 2024 baharında çalışır hale getirmek amacıyla yaklaşık 343 milyon dolar yatırım yaparak bir üretim hattı oluşturacak. Japon üretici, yeni nesil pillerini yeni modellere uyarlamayı hedefliyor. 2020’lerin ikinci yarısından itibaren pazara sunulacak.

Hedefler

Kuzey Amerika Honda, 2024’te GM ile ortaklaşa geliştirilmekte olduğu iki orta ve bir büyük boyutlu EV modelini tanıtacak. Çin, 2027 yılına kadar toplam 10 yeni EV modeli tanıtırken; Japonya, 2024’ün başlarında ilk olarak 1 milyon yen fiyat aralığında ticari kullanımlı bir mini EV modelini piyasaya sürecek. Bununla birlikte marka, 2026’da donanım platformu ile yazılım platformunu birleştiren bir EV platformu olan marka e: Architecture’ı benimsemeye başlayacak. GM ile yapılan ittifak sayesinde Honda, Kuzey Amerika’dan başlayarak 2027’de benzinle çalışan araçlar kadar rekabetçi olacak bir maliyet ve menzile sahip uygun fiyatlı EV’leri piyasaya sürecek. Bu girişimler aracılığıyla marka, 2030 yılına kadar ticari amaçlı mini elektrikli araçlardan amiral gemisi sınıfı modellere kadar eksiksiz bir ürün yelpazesiyle dünya çapında 30 EV modelini piyasaya sürmeyi ve yılda 2 milyondan fazla üretim yapmayı planlıyor.

Honda, elektrifikasyonda ilerleme kaydederken odağını donanım ve satış işinden kaydırarak bağlantılarını genişletmek için donanım ve yazılımı birleştirerek iş portföyünü dönüştürecek. Ayrıca, 2030 yılından sonra Honda, birleşik çözüm işini ve ayrıca yeni alanlardaki işlerini güçlendirecek. İş portföyünün böyle bir dönüşümünü gerçekleştirmek için marka, mevcut işlerini sağlamlaştırmak için çalışacak. marka, mevcut işletmeleri sağlamlaştırmaya yönelik istikrarlı çabalarının sonucunda maliyetlerini de düşürerek iş yapısını iyileştirecek. Honda’nın orta ve uzun vadede yüzde 7’den fazla satış getirisine (ROS) ulaşma hedefini bulunuyor. Honda ayrıca, net nakit dengesini de 15 milyar dolar (31 Aralık 2021’de sona eren üçüncü çeyreğin sonunda) sağlıklı bir seviyeyi de koruyor. Honda, araştırma ve geliştirme harcamaları için yaklaşık 64 milyar dolar bütçe ayıracak. Tüm Ar-Ge alanlarından Honda, elektrifikasyon ve yazılım alanlarına yaklaşık 40 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor (Ar-Ge harcamaları için yaklaşık 28 milyar dolar ve yatırımlar için yaklaşık 12 milyar dolar). Yeni teknoloji alanları ve kaynak sirkülasyonu dahil olmak üzere yeni büyümenin hazırlanması için marka, önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 8 milyar dolar yatırım yapacak. Ayrıca marka, yüksek potansiyele sahip ileri teknolojilere ve iş modellerine yönelik yeni şirketlere yılda 80 milyon dolar ölçeğinde yatırım yapacak ve böylece Honda teknolojilerinin ve işletmelerinin yelpazesini genişletecek.

Honda tarafından 2 yeni spor model

Son olarak marka, karbon nötr ve elektrifikasyona yönelik çalışmalarının yanı sıra müşterilerine keyifli bir sürüş yaşatacak modeller de sunacak. “Sürüş keyfi”, elektrifikasyon çağında bile Honda modellerine aktarılarak Honda’nın evrensel spor zihniyeti ve ayırt edici özellikleri öne çıkacak. Japon otomobil üreticisi, bir uzmanlık ve bir de amiral gemisi olmak üzere iki spor modelini tanıtacak.

“Tesla Model 3 modelinin fiyatı bir kez daha arttı!”

Exit mobile version