Site icon Dijital Tekerlek

Hızlı Amerikan Ford, Işıklı Logolu Yeni Izgaranın Patentini Aldı

Hızlı Amerikan Ford, Işıklı Logolu Yeni Izgaranın Patentini Aldı 6

Yeni ızgara, elektrikli otomobil tarzı kapalı bir ızgaraya benziyor ancak her tür araç için kullanılabileceği yönünde de söylentiler var

Geleneksel, içten yanmalı bir motoru soğutmaya gerek kalmadan, elektrikli araçlar artık kapalı bir ön ızgara ile donatılıyor. BMW i3de bunun güzel bir örneği sayılır, Tesla Model Y’de ise hiç geleneksel bir ön panjur bulunmuyor.

Yeni logo ile yeni çağa ayak uyduracak

Ford’un Mustang Mach-E’sinin de düzleştirilmiş bir ön ucu var ve otomobil üreticisi, bir EV için görünen, çoğunlukla kapalı bir tasarıma sahip yeni bir ızgara montajı için Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) bir patent başvurusunda bulundu. Patent, ızgaranın ışıklı bir ızgara logosuna sahip olduğunu detaylandırıyor.

Daha önce Ford Ranger’da görmüştük bu ön panjur modelini. Büyük ve ışıklandırılmış Ford logosu, benim kişisel fikrimce, biraz kaba dursa da gayet hoş ve eşsiz bir hava veriyor.

Mach E Club forumunda bir kullanıcı tarafından keşfedilen patent, hemen altında dar bir yarık olan düz ızgaranın görüntülerini gösteriyor. Tasarımın açıklamasında, bunun sadece aydınlatılmış bir ızgaradan daha fazlası olabileceğine ve muhtemelen ızgaranın kendisi aracılığıyla bir tür bilgiyi iletmek için bir araç olabileceğine inanmamıza yol açan bir “ekran tertibatı” da tarif ediliyor..

Patentli logo sadece estetik amaçlı olmayabilir!

Lincoln, Navigator gibi modeller için zaten aydınlatılmış bir ızgara sunarken, BMW gibi diğer otomobil üreticileri de benzer isteğe bağlı yükseltmeler sunuyor. Bunu göz önünde bulundurarak, Lincoln’ın ana şirketi Ford’un bu son patent için daha gelişmiş kullanımlara sahip olduğuna inanma eğilimindeyiz. Ford’un patenti, farklı güç aktarma organlarına sahip araçlar için farklı hava akışı gereksinimlerini de not ediyor.


Geçen yıl Ford’un, güneş enerjisini kullanarak EV’niz için şarj cihazı görevi gören yenilikçi bir araba kapağının patentini aldığını da öğrendik. Bu teknoloji parçasının üretime girip girmediği ve yeni ızgara tertibatının yalnızca estetik mi yoksa daha ilginç bir şey mi olduğunu gelecekte hep beraber göreceğiz!

Exit mobile version