Site icon Dijital Tekerlek

Hız Tutkunları Buraya: İşte Dünyanın En Hızlı 10 Otomobili! ⚡️

Arabaların değerlendirilmesinde hız, kolaylık, lüks özellikler, tasarım ve sürüşü gibi pek çok özellik kıstası var ama bunların en önemlilerinden biri şüphesiz ki maksimum hız. 

Bugün otomobil teknolojileri geliştikçe de daha lüks, daha konforlu ve tabii ki daha hızlı otomobil modelleri karşımıza çıkıyor. Öyle ki Lamborghini, Aston Martin, Ferrari, Noble, Zenvo gibi birçok büyük markanın da sadece daha hızlı arabalar tasarlamak için oluşturulmuş ekipleri bile var.

Dijital Tekerlek | Instagram

Gelin şimdi, o nefesinizi kesecek değerlendirmeye geçelim:D

1-Corbellati Missile Hypercar

Dünyanın en hızlı arabası listesinin zirvesinde olmakta iddialı olan, 1800 beygir güç üretebilen 9.0 litrelik V8 çift turbo motora sahip Corbellati Missile Hypercar. Karbon fiber tasarıma sahip aracın üreticileri, tüm gücü arka 2 tekerleğe yansıtacak şekilde tasarlamış. Henüz test sürüşleriyle kanıtlanmasa da Corbellati Missile Hypercar’ın ulaşacağı iddia edilen maksimum hız ise 500 km/s’nin üzerinde olacağı söyleniliyor.

Corbellati Missile Hypercar

2-Hennessey Venom F5

Dünyanın en hızlı arabası olma amacıyla üzerinde büyük bir titizlikle çalışılan Hennessey Venom F5, Formula 1 araçlarından daha hızlı. Bu unvan bile birçok şeyi açıklamaya yetiyor. 7.0 litrelik çift turbo beslemeli V8 motora sahip araç, 1732 Nm tork ve 1600 beygir güç üretebiliyor. Hennessey markası tarafından yapılan açıklamaya göre Hennessey Venom F5’in maksimum hızı ise 484 km/s.

Hennessey Venom F5

3-Koenigsegg Agera RS

İsveçli Koenigsegg, teknik özellikler bakımından oldukça iddialı. 7 kademeli çift kavramalı, 5.0 litrelik V8 motora sahip Koenigsegg Agera RS de bu iddianın en büyük ispatı. 1115 beygir güç ile 0’dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaşan aracın kayıtlara geçen maksimum hızı ise 457.5 km/s. Dünyadaki en hızlı seri üretim araba olma hedefine sahip Koenigsegg Agera RS, rekor sürüşünün ilk turunda ulaştığı bu hızın yanı sıra gidiş-geliş olmak üzere attığı iki turda ortalama 447 km/s hızı gördü.

Koenigsegg Agera RS

4 -Hennessey Venom GT

Amerikan-İngiliz ortak yapımı olan Venom 2014 yılında Kennedy Uzay Merkezi’nde 434km hız kaydetti. Çünkü bir aracın Guinness Rekorlar Kitabı’na hız rekoruyla girebilmesi için kullandığı yolu gidiş-dönüş olarak maksimum hızla iki kez geçmesi gerekiyor. El yapımı olan bu araç Guinness rekorlar kitabı tarafından tanınmadı.

Hennessey Venom GT

5-Bugatti Veyron Super Sport:431 km

Adını efsane yarış pilotu Fransız Pierre Veyron’dan alan Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, ilk üretildiği 2010 yılından beridir hız tutkunlarının yakından tanıdığı bir model. 1.7 milyon dolarlık fiyat etiketli Veyron maksimum hızı ise 431 km/s. Bir zamanlar dünyanın en hızlı ikinci aracıydı.

Bugatti Veyron Super Sport

6-Bugatti Chiron Sport

Efsane Bugatti olmadan hiç bir liste olmaz. 3.26 milyon dolar satış fiyatıyla sunulan Bugatti Chiron Sport’un maksimum hızı 420 km/s. Mühendisliği ve performansı muhteşem olan bu araba hakkında söylenecek çok bir şey yok. Kendini dünyaya kanıtlamış bir makine.                           

Bugatti Chiron Sport

7-RUF 9ff GT9-R

Porsche ile RUF ortaklığının en nadide eserlerinden 9ff GT9-R de 4 litrelik V6 boxer motoru ile 1105 beygir ve 1050 Nm torka sahip. Porche RUF 9ff GT9-R maksimum 413 km/s hızıyla da üretildiği 2008 yılında dünyanın en hızlı motoruna sahip aracı olma iddiasını ortaya koydu.

RUF 9ff GT9-R

8-SSC ULTİMATE AERO:411 KM

Shelby SuperCars’ın Ultimate Aero aracı 2007 yılında 411 km hıza ulaşarak Veyron’u geçerek dünyanın en hızlı arabası olmuştu. 6.3 litre V8 bu motor 1287 beygir güç üretiyor. SSC Ultimate Aero TT, teknik özellikleri kadar tasarımıyla da hayranlık uyandırıyor.

9-Tesla Roadster:402 km

Elon Musk’ın gözdesi uzaya bile gönderdiği Tesla Roadster elektrik araçlarında çok hızlı olabileceğini gösterdi. 1.9 saniyed 100km hıza çıkan bu araç 1000km menzil yol gidebiliyor.

Tesla Roadster

10-Saleen S7 TWIN Turbo

ABD’nin ilk el yapımı süper spor otomobili olarak tanımlanan Saleen S7, İlk kez 2005 yılında üretilen ve milenyumun en hızlısı olarak anılan araçtı. 7.0 litrelik atmosferik V8 motoru ile 558 beygir gücü ve 399 km/s maksimum hız sunuyor ve bizim listemizdeki en hızlıların yavaşı oluyor. 😃

Saleen S7 TWIN Turbo
Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

Exit mobile version