Site icon Dijital Tekerlek

Hidrojenli Peugeot e-Expert ve Citroen e-Dispacth modelleri hazırlanıyor

Hidrojenli Peugeot e-Expert ve Citroen e-Dispacth modelleri hazırlanıyor 1

Stellantis tarafı halihazırda yalnızca pilli elektrikli olan Peugeot e-Expert ve Citroen e-Dispacth modellerini hidrojenli olarak piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Her iki modelinde küçük ölçekli üretimi 2021 yılının sonlarında başlayacak. Bununla birlikte ilk etapta üretilen modeller Fransa ve Almanya’daki belirli müşterilere sunulacak. Her iki pazarda da gerekli geri dönüşleri almayı hedefleyen Stellantis tarafının; 2023 yılının sonlarına kadar modelleri diğer pazarlar içinde hazır hale getirmesi bekleniyor.

Peugeot e-Expert ve Citroen e-Dispacth teknik özellikleri

Stellantis tarafı hidrojen teknolojisi ile modellerin 400 kilometre menzile sahip olacağını belirtiyor. Bununla birlikte elektrikli modellerin en büyük avantajı olarak görülen şarj süreleri bu modellerde tamamen ortadan kaldırılıyor. Yalnızca 3 dakikalık bir hidrojen dolumuyla bu menzil değerini sunabilen model; 4.4 kilogram hidrojen depolayabilen 3 adet tanka sahip. Ayrıca koltukların altına yerleştirilen ve 10.5kWh değerinde bağımsız olarak şarj edilebilen bir pilde mevcut.

Yerleştirilen bu ekstra pil ile açıkçası kullanıcıların zor durumda kalmaları halinde en azından en yakın yakıt istasyonuna ulaşabilmeleri hedefleniyor. Pilin kabine yerleştirilmesi detayı ile de; modellerin ön tarafta üç yerine iki koltuğa sahip olması bekleniyor.

Son olarak yeni hidrojen sistemi ile birlikte modeller standart olarak; 134 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte modellerin azami hızı ise 130 km/s seviyesinde. Ayrıca modeller maksimum 800 kilogram yük taşıyabiliyorlar.

“2022 Range Rover modeline yönelik olan görseller bizlerle”

Exit mobile version