Site icon Dijital Tekerlek

Hidrojenli Araçtan Rekor Mesafe: Hyundai Nexo

Hidrojenli Araçtan Rekor Mesafe: Hyundai Nexo 3

Hidrojen Yakıt Hücreli Otomobiller üzerinde çok uzun zamandır çalışmalarına devam eden ve bu alanda öncülük eden firma olan Hyundai, en son ürettiği araçlardan ve çevre dostu özelliği ile dikkatleri üzerine toplayan Nexo modelli aracı ile yeni bir rekora imza attı. Bu rekorun sunumunu yapan kişi ise bu araç üzerindeki çevreci özellikler üzerine çok büyük yatırımlar yapan Fransız iş adamlarından Bertrand Piccard’dır.

Piccard, bu rekor kapsamında Hyundai Nexo ile Kuzey Fransa’dan start verilen yolculukta tek bir yakıt dolumu ile 778 Km yol kat ederek rekoru kırabilmesine yardımcı oldu. Bu yeni araç bu mesafeyle de kalmayıp yolculuk sonrasında ki kontrollere göre daha 49 Km daha gidebilme imkanının olduğu söyleniyor. Yuvarlak bir hesapla 800 Km yapan bu araç elektrikli araçların maksimum gittiği yol miktarını çok geride bırakmaktadır. Bu rekordan sonra görüyoruz ki Hyundai’nin yıllardır hidrojen yakıtlı araçların üzerinde ısrarla durmasının bir sebebi varmış.

Piccard, bu olayı şöyle değerlendirdi;

“Çevreye zararı dokunmayan araçların rekor sahibi olmaları için fantastik prototiplere ve gerçeklikten uzak söylentilere gerek olmadığını görmekteyiz. Ulaştığımız bu mesafeler dünyada birçok sürücünün dahi elde etmek istediği mesafelerdir.”

Exit mobile version