Site icon Dijital Tekerlek

Hidrojenle çalışan BMW X5 gelecek sene geliyor

Hidrojenle çalışan BMW X5 gelecek sene geliyor 9

BMW tarafının merakla beklenen hidrojenli BMW X5 modeli seneye geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçen sene BMW tarafından gelen açıklama popüler olan; X5 SUV modelinin hidrojenli bir versiyona kavuşacağı yönündeydi. Bununla birlikte modelin bu yeni versiyona önümüzdeki sene kavuşması bekleniyor.

Bavyera markasının Landshut, Almanya’daki Hafif Yapı ve Teknoloji Merkezi (LuZT); Münih’te yapılması beklenen kurulum ile birlikte i-Hydrogen Next için bileşenler üretecek. İ Hydrogen NEXT çoğunlukla X5’e benziyor. Bununla birlikte model mavi tasarım detaylarına, farklı bir ızgara tasarıma ve egzoz borusu olmayan bir arka tampona sahip olması beklenmekte.

Bavyera Başkan Yardımcısı Hubert Aiwanger konu ile ilgili olarak;  “Hidrojen teknolojisinin cazibe kazanacağına inanıyorum ve Bavyera’yı hidrojen teknolojisi için yüksek teknolojili bir yer haline getirmeye kararlıyım. Bu, iklim tartışmalarına yanıt vermenin yapıcı bir yoludur” “Şu anda odak noktası, üretimden uygulamaya ulusal ve uluslararası düzeyde bir hidrojen altyapısı oluşturmaktır.”

Hidrojen araçlar uzun yollarda kullanım için elektrikli modellere göre daha uygun olarak tanımlanıyor. Bununla birlikte hidrojen yakıt hücreli bir araçta yakıt ikmali yalnızca birkaç dakika sürerken; elektrikli modellerin şarj olma süresi bir kaç saati bulabilmekte.

BMW, i Hydrogen NEXT’in yalnızca birkaç örneğini yapmayı planladığı fakat hiç birinin satışa sunulmayacağını belirtiyor. Bununla birlikte modeller sayesinde markanın hidrojen altyapısında gelişimi hedeflemekte.

BMW X5 tarafının i Hydrogen NEXT’i üretime sokmanın bir yolunun bulması bekleniyor. Çünkü bu tarz çevre dostu araçlar ile CO2 salınımı bir hayli azalmakta. İX3’te bulunan beşinci nesil e-sürücü elektrik motorunun aynısını kullanılması beklenmekte. Bununla birlikte model 374 beygir güç üretebilmekte.

Son olarak modelin yalnızca ABD pazarında satışa sunulması yalnızca sınırlı sayıda hidrojen istasyonuna sahip Kaliforniya için satılabilirdi. Hyundai Nexo ve Toyota Mirai şuan ABD içerisinde satışta olan tek FCEV model.

“Ford daha iyi piller için büyük adımı atıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version