Site icon Dijital Tekerlek

Hidrojen yakıtlı spor otomobil: Yeni Alpine A4810!

Öğrenciler tarafından tasarlanan yeni Alpine A4810 konsept otomobilinin örtüsü kaldırıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Fransız otomobil üreticisi Alpine, A4810 konseptiyle 2035 yılına kadar hidrojen yakıtlı bir süper otomobilin nasıl görüneceğini önizliyor. Bununla birlikte model, İtalya’nın Torino kentindeki Avrupa Tasarım Enstitüsü’ndeki (IED) öğrenciler tarafından tasarlandı.

Yeni Alpine A4810 tasarımı

“Super Berlinette” olarak tanımlanan modelin tasarımı Formula 1 araçlarının aerodinamik detaylarından esinlenerek geliştirildi. Bununla birlikte modele baktığımızda; oldukça büyük olan ön ayırıcı gözlerden kaçmıyor. Tekerleklerin üzerinden akan karoser ve havalandırma kanallar ile model oldukça sportif bir duruşa sahip. Ayrıca modelin far tasarımının A110 modelini anımsattığını da söylemek mümkün.

Arka tarafa baktığımızda çift egzoz çıkışı bizleri bekliyor. Bu egzoz çıkışları ile modelin hidrojen yakıt hücresi yerine hidrojen yakma sistemine sahip olabileceği ihtimali akıllara geliyor. Ayrıca IED tarafı modeli “saf bir sürüş keyfi sağlayan hafif ama güçlü ve çevik bir konsept otomobil” olarak tanımlıyor.

A4810 modeli 5091 milimetre uzunluğu ile uzun süper otomobil geleneğini devam ettiriyor. Bununla birlikte model sürüş pratikliği noktasında boyutları itibariyle kısıtlı olsa dahi; modelin performans odaklı tasarlandığını unutmamak gerekiyor.

Son olarak Alpine tamamen elektrikli bir geleceğe ilerlerken; Lotus ile birlikte yeni bir EV spor otomobil platform geliştirme noktasında birlikte çalışıyor.

“2022 Toyota Yaris Fiyat Listesi ve Teknik Özellikleri”

Exit mobile version