Site icon Dijital Tekerlek

Hidrojen yakıtlı Gaussin H2 2022 Dakar Rallisi’ne hazır

Fransız teknoloji şirketi Gaussin, emisyon değeri sıfır olan Gaussin H2 kamyonu ile 2022 Dakar Ralli’sinde boy gösterecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hidrojen yakıtlı H2; “günümüze kadar üretilen en güçlü %100 hidrojen ve elektrikli yarış kamyonu” olma özelliğine sahip. Bununla birlikte model sahip olduğu tasarım ile de dikkatleri çekmeyi başardı.

Gaussin H2 teknik özellikleri

Güç aktarma organlarına baktığımızda; iki adet elektrik motoru bizleri bekliyor. Bu motorlar sayesinde model 402 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte 82 kWh değerindeki pil paketine sahip olan model 250 kilometrelik bir sürüş menziline sahip. Ayrıca modelin azami hızı 140 km/s seviyesinde.

İlk olarak gelecek yıl düzenlenecek olan Dakar Rallisinde yarışacak olan model ile; gelenekselleşen pilli elektrikli araç teknolojisine alternatif olarak hidrojenli elektrikli araçların gücünü ve güvenirliğini göstermeyi hedefleniyor.

H2 için geliştirilen şasi kullanılarak başka araçlarda tasarlandı. Bu modellerin tasarımında direkt olarak Pininfarina imzasının bulunduğunu da belirtmek gerek. Bununla birlikte özel olarak tasarlanan modellerin; uzun menzilli versiyonu 800 kilometre, kısa menzilli versiyonu ise 400 kilometrelik sürüş menziline sahip. Ayrıca kırmalı kamyon, damperli kamyon, kapalı kasa kamyon ve otonom kapalı kasa kamyon ile dikkatleri çeken Gaussin tarafının; gelecekte nasıl bir ürün gamına sahip olacağı da yavaş yavaş netleşmeye devam ediyor.

Açıklamalar

Gaussin Patronu Christophe Gaussin konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Gaussin Group ve ortakları için, şimdi gerçeğe dönüşen bu proje, teknolojik bir başarıyı ve sıfır emisyonlu mobilitede yılların çalışma ve deneyiminin meyvesini temsil ediyor. Dakar’daki ilk %100 hidrojenli ve elektrikli kamyona girerek, hidrojen yol serisinin güvenilirliğini ve performansını zorlu bir ortamda göstermeyi amaçlıyor. Yenilenebilir enerjilere dayalı yeni teknolojiler mevcuttur ve olgundur ve enerji geçişini hızlandırmaya yardımcı olmalıdır.”

Pininfarina CEO’su Kevin Rice ise özellikle tasarım tarafıyla ilgili olarak şu cümleyi kullandı;

“Tasarımın grubun değerlerini ve köklerini temsil ettiğinden emin olduk: güvenilirlik, performans ve sağlamlık.”

“Skywell ET 5 modeli Türkiye’de satışa sunuluyor”

Exit mobile version