Site icon Dijital Tekerlek

Hibrit Motor Nedir?

Hibrit Motor Nedir? 2

Hibrit Nedir ?

Yaşadığımız dönemde küresel ısınma başta olmak üzere çevremizi ve dünyamızı tehdit eden birçok olumsuz faktör ortaya çıkmaktadır. Bu olumsuzlukların ortaya çıkmasında ki en önemli unsur insandır. Şimdi ise dünyamızı daha yaşanılabilir bir yer yapmak için çaba sarf ediyoruz. Başta enerji üretim alanlarının yaptığı çalışmalar dünyamız için faydalı katkılar sağlama yolunda birçok yeni proje ve çalışmalar üretmeye odaklanmışlardır. Yani çevremize daha az zarar veren çevreci diye adlandırabileceğimiz elektronik ürünler üretilerek bizlerin kullanımına sunulmaya başlamıştır. Bu alandaki sektörlerin içinde otomotiv sektörü de yer almaktadır. İlk elektrikli motor fikri 1997 yılında ortaya atılmıştır. Bu ortaya atılan elektrikli araçlarının işleyiş prensibine bakacak olursak; yakıttan tasarruf ve daha çevreci bir sistem görmekteyiz.

Hibrit Nedir

Benzinli araçlarımızın devirlerinin azaldığı zaman faaliyet göstermeye başlayan elektrikli motor sistemi özellikle kalabalık şehirlerimizdeki trafik yoğunluğunun ve sıkışıklığının çok olduğu yerlerde karşımıza çıkmaya başlamıştır. Yani söz konusu bu motor tipi trafikte harcadığımız benzin miktarını ve egzoz dumanı salımını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Tabi ki elektrik motor ortaya çıktığından bugüne kadar gelişim ve değişim göstermektedir. Öncesinde çok güç üretemeyen ve yüksek devirlerde kullanılamayan elektrikli motorlar günümüzde üstün çekiş gücü ve tatmin edici performansı ile bizleri cezbetmeye başladı. Elektrikli motorların bu gelişimi bizlere %30 seviyesinde bir yakıt tasarrufu sağlamıştır.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

Hibrit Sadece Benzinli Araçlarda Mı Kullanılıyor? 🧐

Tabiki de hayır, teknolojide ilerlememiz neticesinde hibrit motorlarda da gelişimler görülmektedir. Önceden sadece benzinli araçlarda hibrit teknolojisi kullanılırken günümüzde dizel araçlarda da bu teknolojiyi kullanmaya başlamış bulunmaktayız. Artık hibrit motorlar bizlere hem yakıt tasarrufu hem de çevrecilik kazandırmaktadır. Bunun yanında ise güçlü performans bu özellikleri biz insanların gözünde daha iyi bir konuma taşımıştır. hibrit motorda öyle bir döneme gelmiş bulunmaktayız ki günümüzde 1.7 motor gücüne sahip bir benzinli motordan aldığımız verimin aynısını, 1.6 motor gününe sahip bir hibrit motordan alabilmekteyiz. Bu gidişat bize göstermektedir ki gelecek yıllarda hibrit motorlar hayatımızın birçok alanında ve safhasında gelişerek ve değişerek bizlere eşlik edecektir.

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version