Site icon Dijital Tekerlek

Heyecanla beklenen 5 elektrikli otomobil!

Heyecanla beklenen 5 elektrikli otomobil! 6

Otomobil severlerin büyük bir kısmı tarafından heyecanla beklenen 5 elektrikli otomobile gelin birlikte göz atalım.

Her geçen yıl satışları artan elektrikli otomobiller ile beraber otomobil severlerin beklentileri de aynı şekilde değişime uğramaya devam ediyor. Bununla birlikte otomobil severlerin son aylardaki gelişmeler ile heyecanlandıran 5 elektrikli otomobili sizler için derledik.

2023 BMW i7

BMW tarafında 2022 yılı bitmeden satışa sunulması beklenen BMW i7 modeli, 536 beygir güç üreten çift elektrikli kurulumu ile birçok otomobil severin dikkatini çekmeyi başarıyor. Bununla birlikte 7 Serisinin elektrikli versiyonu olan modelin, içten yanmalı 7 Serisini sevenleri tarafından da şimdiden benimsenmiş vaziyette.

Hyundai Ioniq 6

Listemizin bir diğer ismi Güney Kore’den Hyundai Ioniq 6. GMP elektrikli otomobil mimarisini kullanan dördüncü otomobil olan Ioniq 6, dört kapılı coupe tasarımı ile dikkatleri çekmeyi başarıyor. Marka Ioniq 6 modelini çeşitli güç aktarma seçenekleri ile sunarak; model ile geniş bir kitleye hitap etmeyi planlıyor.

Lexus RZ 450e

Amerika pazarı için tamamen elektrikli ilk Lexus olacak olan RZ 450e kompakt crossover sınıfında boy gösterecek. Bununla birlikte 308 beygirlik güç çıktısı ve 71.4 kWh kapasitesindeki bataryası ile kullanıcılara sunulacak olan model; teknik açıdan Toyota bZ4x modeli ile birçok ortak noktaya sahip.

Polestar 3

Polestar tarafının ismindende anlayabileceğimiz üzere üçüncü modeli olacak. Bununla birlikte elektrikli SUV modelinin Tesla karşısında markanın elini güçlendireceğine şüphe yok. Ekim ayında resmi olarak tanıtılması beklenen modelin satışları 2023 yılında başlayacak.

“2022 Polestar 3 elektrikli SUV gösteriliyor”

Nissan Ariya

İlk olarak 2020 yılında gördüğümüz Ariya, Nissan tarafının 2010 yılından bu yana sattığı Leaf EV modelinin ardından; markanın ikinci elektrikli otomobili olacak. Bununla birlikte pandemi sebebiyle sürekli ertelenen lansmanı otomobile olan beklentileri oldukça arttırdı. Otomobil sahip olduğu fütüristik tasarımıyla beraber bu beklentileri karşılaması bekleniyor.

“YENİ PEUGEOT 308 TÜRKİYE’DE!”

Exit mobile version