Site icon Dijital Tekerlek

Herbert Diess, Volkswagen Grubu CEO’su olarak devam edecek

Volkswagen Grubu içerisindeki Herbert Diess’in geleceğine ilişkin tartışmalar sonuca varıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, otomobil üreticisinin başındaki rolünü sürdürecek. Fakat bazı sorumlulukları takım arkadaşlarına devredecek. Tesla tarafının son yıllarda yakaladığı ivme karşısında hamle yapma ihtiyacı duyan Volkswagen, tamamen elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak istiyor.

Volkswagen Denetleme Kurulu başkanı Hans Dieter Poetsch liderliğindeki ve iş konseyi lideri Daniela Cavallo ile Almanya’nın en büyük sendikası IG Metall’in başkanı Joerg Hofman’ın da yer aldığı görüşmelerin; Diess’in görevine devam edeceği yönünde ilerlediğini belirtiyor.

Volkswagen tarafından henüz Diess’in şirket içindeki geleceği ile ilgili olarak ne zaman açıklama yapacağı henüz belli değil. Bununla birlikte söylentiler; Diess’in görevine devam etmek istemesi halinde yönetim tarzını değiştirmeyi kabul etmesi gerektiği yönünde. Bu karar yeni yönetim kurulu üyelerinin duyurusunu, çalışanlar için iş olanaklarının ayrıntılarını ve Volkswagen Grubu için yatırım planlarını içeren bir paketin habercisi olabilir

Son olarak Diess tarafının konumuyla ilgili olan belirsizlik, elektrikli bir ürün gamına geçiş sırasında önemli iş kesintilerini ima ederek sendika temsilcileriyle yaşanan gerginliğin ardından ortaya çıkmıştı.

“2022 Polestar 3 elektrikli SUV gösteriliyor”

Exit mobile version