Site icon Dijital Tekerlek

Her 100 Passattan 30’unu Türkiye Satın Alıyor

Her 100 Passattan 30’unu Türkiye Satın Alıyor 2

Doğuş Otomotiv’in Volkswagen’den sorumlu Genel Müdürü Gino Bottaro  yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin Passat sevgine değindi. Fabrika yatırımlarında avantajlı bir durum olmadığının altını çizen Bottaro, üretiminden sonraki evre için ise her sene Türkiye’nin çok sayıda Passat temin ettiğinin altını çizdi.

Porto’da düzenlenen sürüş etkinliğinde Volkswagen’ın yeni üretimi olan Golf hakkında bilgiler veren Gion Bottaro, aynı zamanda alman devinin Türkiye üzerindeki yatırımları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin araba piyasası üzerinde Almanya ile yaptığı anlaşmaları açıklayarak, kamuoyunu bilgilendirdi. Türk medyasına konuşan Bottaro, geçtiğimiz senelerde planlanan fakat gelişlen Barış Pınarı operasyonu sonrasında iptal edilen fabrika ile ilgili herhangi bir gelişme olmadığını belirtti.  Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu belirten Bottaro, bu fırsatın geri tepilmesinin yanlış olacağını açıkladı.

Türkiye Önemli Pazar Alanı

Volkswagen için Türkiye’nin çok önemli bir Pazar alanı olduğunun altını çizen Bottaro özellikle de Passat satışlarının çok yüksek olduğu açıkladı. Dünya üzerinde üretilen Passatların yüzde 30’unu Türkiye’nin aldığını açıkladı. Bu yüksek rakamlar sebebiyle kurulacak olan fabrika da Passat üretiminin de yapılacağını fakat yaşanan gelişmelerden ötürü üretimin Slovakya’da bulunan fabrikaya aktarılabileceğini açıkladı.

Türkiye’de kurulması planlanan fakat daha sonra yaşanan gelişmelerden ötürü askıya alınan fabrika ile ilgili olarak olumlu ya da olumsuz gelişme yaşanmamaktadır. Yapılan görüşmelerin sonuçlanacağı tarihin bu ayın sonunda olacağı açıklandı.

Exit mobile version