Site icon Dijital Tekerlek

Hennessey, Dünya Rekortmenine Meydan Okuyor!

Bugatti Chiron’un geçtiğimiz günlerde kırdığı hız rekorunu ve bir daha rekor kırmak istemediğini sizlerle paylaşmıştık. Fakat bu zirvede uzun süre kalamayabilir çünkü  dünyanın en hızlı otomobil sahiplerinden biri olan Hennessey, bu rekora talip gibi duruyor.

Dünya Hız Rekoru Tartışılıyor 

Bugatti’nin kırdığı rekor oldukça etkileyici. Otomobil toplamda 491 km hıza ulaştı. Rekor aracın standart modeli değil de özel modifiyeli olmasından dolayı tartışılsa da araç tarihe geçmeyi başardı.

Chiron’un başarısı ne olursa olsun oldukça etkileyici ve Hennessey de, Instagram üzerinden Bugatti’nin hız rekorunu tebrik etti ve altına yüzlerce yorum yağdı.

Hennessey, yaptığı paylaşımda “@bugatti deki arkadaşlarımızı 304 mil/saatlik turları için tebrik ediyoruz! Büyük bir başarı ve meydan okumayı kabul ediyoruz!” diye yazdı. Hennessey’in  kıracağı ilk rekor ise tartışmasız şekilde kendi en yüksek hız rekoru olacak. Yeni Venom F5 süper spor otomobilin test sürüşlerinin, 2019 sonunda gerçekleştirilmesi düşünülüyor. 

‘’Dünyanın En Hızlı Otomobilleri’’ yazımızdan da bileceğiniz üzere bir zamanlar hız rekorunun sahibiydi ve 434 kilometre hıza çıkabilmişti. 

 Venom GT’nin yerini alacak olan otomobil beygir gücünden yana sıkıntı yaşamayacak. Yeni Venom F5’in 7,6 litrelik çift-turbolu V8 motorunun 1600 beygir güç üreteceği söyleniyor. Bu da teorik olarak aracın Bugatti ile kapışacak seviyede olduğunu gösteriyor.

Texas’ta Yer Yerinden Oynayabilir! 😱

Bugatti’nin hız rekoru kolayca kırılacak bir rekor değil, özellikle seri üretim bir otomobille. Bunu yapabilecek çok az sayıdaki firmadan biri  daha önce elinde bulundurduğu ünvanı geri almak için gerekli olan bilgi ve becerilere sahip olan Hennessey. Ayrıca firmanın bulunduğu Texas eyaleti oldukça büyük ve böyle bir hız denemesi için kullanılabilecek uygun otobanlara sahip.

Dijital Tekerlek | Twitter

 Hennessey, 500 km/saat hıza ulaşan ilk otomobil olmayı başarması imkansız gözükmüyor.

Bakalım dünya hız rekorunu kırabilecek mi?

Takipte kalın!😊

Exit mobile version