Site icon Dijital Tekerlek

Hedef: 1 Milyon Elektrikli Araç Tarih: 2022

Hedef: 1 Milyon Elektrikli Araç Tarih: 2022 1

Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel hedef olarak 2022’yi gösterdi. 2022 yılı için bir milyon elektrikli aracı yollarda görmek isteyen Merkel, bu hedef için çok çalıştıklarını belirtti. Önceleri bu hedef için 2020 yılı düşünülsede hedefi tutturamadıklarını ifade etti. Alman otomotiv sektörünün hızla arayı kapattığından bahseden başbakan, en geç 2021 ya da 2022 yılında hedeflerine ulaşacaklarını vurguladı.

Almanya’daki elektrikli araç verilerine bakıldığında 83.000 adet elektrikli otomobil, 67.000 adette Plug-in Hibrit( yani hem elektrik kablosu ile şarj edilebiyor hem de benzinli motordan sarj desteği alabiliyor) otomobil kullanılıyor. Bu veriler geçen yıla göre kıyaslandığında Plug-in Hibrit otomobillerinde %50 artış olduğu gözüküyor. Bir yandan da Almanya elektrikli araç konusunda vatandaşları teşvik etmeye devam ediyor.

Almanya Ulaştırma Bakanı da Aynı Fikirde

Almanya’nın Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, elektrikli otomobilleri ehliyet kurslarında da kullanıma açmayı düşünüyor. Böylece vatandaşların elektrikli otomobillere olan ilgisinin artması isteniyor. Ayrıca bakan bazı değişikliklere gidileceğini belirtti. Almanya’da yürürlükte olan yasalara göre otomatik vites ehliyeti alan sürücüler düz vites için tekrar sınava giriyordu. Bu uygulamayı yumuşatmak isteyen Bakan, otomatik vites ehliyetini alan sürücülerin düz vites kullanmak istediklerinde sınav yerine özel bir eğitim alarak yollara çıkılmasının yeterli olacağını vurguladı. Almanya Ulaştırma Bakanı, bu fikrin hayata geçebilmesi için Almanya ile Avrupa Birliği arasında görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Exit mobile version