Site icon Dijital Tekerlek

Haas F1, 2020 Sezonuna Hazır!

Haas F1, 2020 Sezonuna Hazır! 1

Amerikan Formula 1 ekibi olan Haas F1takımı, Formula 1 2020 sezonu için araç tasarımını fotoğraflarıyla birlikte gösteren ilk takım oldu. Geçen sene Rich Energy ile anlaşan Haas, 2020’ye gelindiğinde karşı tarafın anlaşmayı fesh etmesi sonucunda ilk kurulduğu yıllarda kullandığı kırmızı-siyah-beyaz renklerindeki boyamasına geri dönüş yaptı.

Geçen sene beklentilerin çok altında kalan Amerikan uyruklu takım, sezonun ilk yarısı Avusturya GP’sinden beri araca iyi bir güncelleme getirememiş ve bu durumda takımlar şampiyonasındaki dördüncülük hayallerinden vazgeçmişti. Formula 1 2019 sezonunun son yarışlarına doğru hatalarını yavaş yavaş fark eden takım, sorunun aracın test edildiği rüzgar tünelindeki veriler ve pistteki verilen senkronize gitmemesinden kaynaklı olduğunu anladı.

2020 sezonunda pilot değişikliği yapmayan Haas F1, Romain Grosjean ve Kevin Magnussen ile yeni yıla çok daha hızlı bir giriş yapmak istediklerini belirtti.

Romain Grosjean, “Hatalarımızı anladık, sorunları elimizden geldiğince çözdük. Artık, araba ve pist uyumunu nirvanaya çıkartmak istiyoruz. Bu yıl nasıl geçecek merak ediyorum.” dedi.

Exit mobile version