Site icon Dijital Tekerlek

Haas 2022 Formula 1 aracı kamuoyuna duyuruldu

2022 sezonunda Formula 1 içerisinde göreceğimiz Haas 2022 Formula 1 aracı resmi olarak paylaşıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni sezonda rekabetin artması için gelen düzenlemeler ile takımların yeni Formula 1 araçları büyük bir merakla beklenmekte. Bununla birlikte Haas takımı VF-22 Challenger isimli, yeni düzenlemelere uygun geliştirilen aracını resmi olarak tanıttı.

10 takımın boy gösterdiği Formula 1 içerisinde yeni aracını tanıtan ilk takım Haas oluyor. Bununla birlikte paylaşılan görsellere baktığımızda; otomobilin basitleştirilen ön kanadı, değişen arka kanadı ve tamamen değişen 18″ boyutundaki jantları ilk etapta dikkatleri çeken detaylar arasında yer alıyor.

VF-22 Challenger olarak isimlendirilen modelde; 1.6 litrelik %10 oranında biyo bileşen ile çalışan turboşarjlı V6 Ferrari 066/7 motoru tercih ediliyor. Şubat ayının sonlarına doğru sezon öncesi testlerinde nihai versiyonun açıklanmasına kadar, bazı aerodinamik detaylar paylaşılan görsellerde bulunmuyor.

2022 sezonunda Haas takımının sürücü koltuklarında Nikita Mazepin ve Mick Schumacher bulunmaya devam ediyor. Bununla birlikte sürücü tarafında değişime gitmeyen takım 2021 sezonunu puan alamadan kapatmıştı. Ancak Haas 2022 sezonunda yeni kural ve düzenlemeler ile rekabete dahil olmayı amaçlıyor.

Haas 2022 Formula 1 açıklamalar

Haas’ın kurucusu ve sahibi Gene Haas yeni sezona ilişkin aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Herkesin sıkı çalışmasının ve çabasının pistte rekabetçi bir girişe dönüşeceği konusunda doğal olarak iyimser olduğunuz yılın o zamanı”

“İzlenmesi kolay olmayan 2021 için pistle ilgili her şeyden önce zamanı ve kaynakları gerçekten VF-22’ye yönlendirmeye 2020’de karar verdik. Umarım bu karar meyve verir ve puanlar için mücadele etmeye ve hafta sonlarından bir şeyler almaya geri döneriz.”

Haas takım patronu Günther Steiner ise konuyla ilişkili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Hepimiz takımın neler yapabileceğini biliyoruz, bunu geçmişte kanıtladık; ve tamamen yeni düzenlemelerden doğan bu yeni otomobille ve yeni tasarım ekibimizle, hafta sonları rekabet edebileceğimizi bir kez daha sergileyebileceğimize eminim,” 

“Katılan herkesin muazzam bir çabası oldu ve şimdi yeni arabayı piste almanın ve tüm unsurları çevirmenin eğlenceli kısmı geliyor.”

“Geçen sezon uzun bir sezondu, ancak 2022’nin bizi tekrar VF-22 ile birlikte göreceğinden eminim.” 

“Porsche Marka Hikayesi”

Exit mobile version