Site icon Dijital Tekerlek

Güneş Enerjili Hyundai Sonata

Güneş Enerjili Hyundai Sonata 2

2020 Hyundai Sonata

Teknoloji çağında, çoğunlukla binaların tepesinde gördüğümüz ve enerji üretmeye yarayan güneş panellerini başka nerelerde kullanabiliriz acaba?

Enerji tüketiminin giderek arttığı dünyamızda, Hyundai yetkilileri güneş panellerini arabalar ile perçinleme isteğini geçen senelerde belirtmişti. Geçtiğimiz sonbahar döneminde ise “Biz artık yapacağız.” diyerek planlarını açıklamışlardı. Şu günlerde ise Hyundai Sonata Hybrid isimli aracın tavanına güneş panellerini ekleyerek aracın tükettiği enerjiyi üretmesini ve karbondioksit salınımını büyük ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Bu güzide panellerle, aracın enerji ihtiyacını %30 ile %40 arasında karşılamayı planlıyor. Ayrıca günlük 6 saatlik şarjla yılda 1300 km daha fazla gidebileceği düşünülüyor.

Sevindirici olan haber ise “Aslında bu aracı üretmek benim hayalimdi” dediğimiz bu aracın Kuzey Kore’de satışa sunulmaya başlanması. Umarız, bu doğa dostu ve her kesime hitap edebilen Sonata Hybrid ve bunun gibi nice aracı ülkemizde ve tüm dünyada görebiliriz.

Dijital Tekerlek | Twitter
Exit mobile version