Site icon Dijital Tekerlek

Çinli ilk Formula 1 pilotu: Guanyu Zhou

22 yaşındaki Guanyu Zhou ilk Çinli Formula 1 pilotu olarak, Alfa Romeo F1 takımına imza atıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alfa Romeo Racing ,2022 yılında Valtteri Bottas’a takım arkadaşı olarak genç pilot Guanyu Zhou ismini tercih ediyor. Bununla birlikte genç sürücü halihazırda takımda bulunan Antonio Giovinazzi’nin yerini alacak.

Zhou şu anda Formula 2 sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte Zhou’nun Formula 3 Asya Şampiyonluğu başarısına da sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Ayrıca söylentiler genç sürücünün ünlü bir Çin sponsorluk paketi ile takıma katıldığı yönünde. Fakat bu konu ile ilgili herhangi bir resmi bilgi mevcut değil.

Guanyu Zhou ve Alfa Romeo tarafının açıklamaları

Alfa Romeo Takım Patronu Frédéric Vasseur yeni sürücü ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Guanyu Zhou’yu Alfa Romeo Racing’de ağırlamak bir zevk. F2’deki sonuçlarının gösterdiği gibi çok yetenekli bir sürücü ve yeteneğinin F1’de daha da gelişmesine yardımcı olmayı dört gözle bekliyoruz.”

“Ayrıca takıma katılacak tüm yeni Çinli hayranları da aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz: Alfa Romeo Racing, tarihi bir marka ve F1’in ruhunu bünyesinde barındıran bir marka ve sporumuzu bir deneyim haline getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Zhou ise şu ifadeleri kullandı;

“Genç yaşta tutkulu olduğum bir sporda olabildiğince yükseğe tırmanmayı hayal ettim ve şimdi bu rüya gerçek oldu. F1 yarış kariyerime ikonik bir takımla, geçmişte F1’e çok fazla genç yetenek katan bir takımla başlamak benim için bir ayrıcalık.”

“F1’deki ilk Çinli sürücü olmak, Çin motor sporları tarihi için bir atılım. Bana çok fazla umut bağlanacağını biliyorum ve her zaman olduğu gibi, bunu daha iyi olmak ve daha fazlasını başarmak için bir motivasyon olarak alacağım.”

Son olarak gelecek planları ile gündemden düşmeyen, Alfa Romeo CEO’su Jean-Philippe Imparato konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu;

“Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi’ye sadece sportif açıdan değil, yıllar içinde takıma yaptığı güçlü katkılardan dolayı son derece minnettar. Antonio, markanın İtalyan ruhunu somutlaştırdı. her gün gerçek elçi.”

Exit mobile version