Site icon Dijital Tekerlek

Gridserve yeni otoyol elektrikli araba şarj merkezlerini duyurdu

Gridserve, İngiltere’nin şimdiye kadarki en büyük otoyol şarj ağı yükseltmesi olan yeni elektrikli otomobil şarj merkezleri için planlarını duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı hamleler ile dikkatleri çeken Gridserve, 11 yeni Electric Hub’ın inşaatına başladı. Bununla birlikte Ecotricity’yi satın alıp, Electric Highway otoyol EV şarj ağını devralan şirket; geleceğe yönelik yatırımlar yapmaya devam ediyor.

İnşaatına başlanan her bir Electric Hub, altı ila on adet 350kW şarj cihazı ile donatılacak. Bu sayede en yeni modellerin kısa sürede yüksek menzillere sahip olması sağlanacak. Bununla birlikte Hub’lar İngiltere genelinde otoyol servis istasyonlarında bulunacak. İnşaatları tamamlandıktan sonra ise Hub’lar faaliyete, Mart ayında başlayacak.

Gridserve, 36 yeni 350kW şarj cihazını bünyesinde barındıracağı bir alanın inşaatına ise Gatwick Havalimanı’nda başladı. Bununla birlikte bu alan ile; süper hızlı Wİ-Fİ, süpermarket, çocuk oyun alanı ve EV bilgi merkezi kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Son olarak Gridserve CEO’su Toddington Harper konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Misyonumuz, sürdürülebilir enerji sağlamak ve iklim değişikliği konusunda iğneyi hareket ettirmek ve yaptığımız şey tam olarak bu, teslim etmek.”

“İnsanları elektrikli araçlara sokmak vizyonumuzun büyük bir parçası, ancak bunu yapmak için şarj etmek basit ve kaygısız olmalı, bu yüzden ağımızı tamamen sürücülerin ihtiyaçlarına göre tasarladık.”

“İnsanların elektrikli ulaşıma geçmek için ihtiyaç duyduğu güveni sağlamak için; mümkün olan en iyi düzeyde müşteri hizmeti sunmak”

“Yeni 2022 Mazda 2 Toyota işbirliği ile piyasaya çıktı”

Exit mobile version