Site icon Dijital Tekerlek

Gran Turismo artık resmi bir Olimpiyat Sporu

Gran Turismo artık resmi bir Olimpiyat Sporu 10

Gran Turismo Sport son yıllarda artan popülaritesi ile beraber Olimpiyat Sporuna dönüşmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Formula 1 tarafının yönetim organı olan FIA ve diğer küresel motor sporları tarafından resmi olarak onaylanan; çevrimiçi şampiyonlar sayesinde gerçek ve sanal yarışlar arasında olan çizgi her geçen gün biraz daha incelmekte. Ekili GT Academy sayesinde yeni yarış yeteneklerinin keşfi de bir hayli kolaylaşmakta. Bununla birlikte günümüzde Gran Turismo Dünya Şampiyonası’nın içerisinde her sene iki turnuva düzenlenmekte; Uluslar Kupası ve Üreticiler Kupası. Kazanan isimler geçtiğimiz sene FIA tarafından Paris’teki yıllık ödül töreninde onurlandırılmakta idi.

Grand Turismo ne zaman Olimpik bir spor oluyor ?

Son zamanlarda kazandığı değer ile birlikte Gran Turismo Olimpik bir spora dönüşmekte. Bununla birlikte Uluslararası Olimpiyat Komitesi ilk kez; 13 Mayıs – 23 Haziran tarihleri arasında Tokyo 2021 Olimpiyat Oyunlarına ayrı bir yarışma olarak sanal bir Olimpiyat Serisine ev sahipliği yapmakta.

Motor sporları ile birlikte beyzbol, bisiklet kürek ve yelken yarışmaları dahil olmak üzere; bir çok sayıda sanal sporu temsil eden beş sanal yarışmanın düzenlenmesi planlanmakta. Elbette Grand Turismo Sport’un ikinci kategori içerisinde yer alması beklenmekte.

Konu ile ilgili olarak IOC Başkanı Thomas Bach şu cümleleri kullanmakta; “Olympic Virtual Series, sanal sporlar alanında yeni izleyicilerle doğrudan etkileşimi artırmayı amaçlayan yeni, benzersiz bir Olimpik dijital deneyimdir,” dedi. “Konsept, Olympic Agenda 2020 + 5 ve IOC’nin Dijital Stratejisi ile uyumludur. Spora katılımı teşvik eder ve özellikle gençlere odaklanarak Olimpik değerleri teşvik eder.”

“Bir dizi [uluslararası spor federasyonu] iyi kurulmuş sanal spor girişimlerine sahiptir ve IOC, IFs ve yayıncılar arasındaki işbirliği sayesinde OVS, sanal spor dünyası ve Olimpiyat Hareketi için ileriye doğru heyecan verici bir adımdır,” 

Belirtmek gerekir ki konu ile ilgili çok detaylı bilgiler henüz mevcut değil. Fakat Uluslararası Olimpiyat Komitesinin artık eSpor’u meşru olarak görmesi büyük bir mesele olarak görülmekte. Bununla birlikte Olympic Virtual Series’e katılımın nasıl sağlanacağına yönelik ayrıntılar daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Son olarak ilgisini çeken oyuncuların Toyota GR Supra, Vision GT, Toyota GR 86 gibi; birbirinden güzel modeller arasında tercih yapma gerekliliğini belirtmek gerek.

“Alfa Romeo tarafından üzücü haber” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version