Site icon Dijital Tekerlek

Gözler onun üzerinde: Yeni Hyundai Seven Konsept SUV

Yeni Hyundai Seven Konsept SUV modeli Los Angeles Otomobil Fuarı’nda dikkatleri toplamayı başarıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yenilikçi iç mekanı ve aerodinamik tasarım ile adeta segmenti bozmaya hazırlanan büyük SUV modelinin önizlemesi yapılıyor. Bununla birlikte markanın kendine özgü ve Ioniq markası altında piyasaya süreceği üçüncü modeli; fuar süresince otomobil severlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen model; mevcut Ioniq 5 ve 2022 yılında sunulacak olan Ioniq 6 modeli ile markanın elektrikli geleceğinin temellerinde kendine yer edinmeyi amaçlıyor.

Yeni Hyundai Seven Konsept SUV tasarımı

Tasarım tarafında bizleri hem ön tarafta hem de arka tarafta boydan boya uzanan farlar bekliyor. Bununla birlikte ön taraftaki sahte ızgara detayı ile arka tarafta yer alan aydınlatmalı Hyundai logosuna sahip cam bölme oldukça ilginç görünüyor. Gerçekten genel tasarım itibariyle model sahip olduğu dijital unsurlar ile geleceğe ait olduğunu gösterebiliyor.

İç yaşam alanı tarafında oldukça ilginç olan yedi kişilik bir oturma planı bizleri bekliyor. Bununla birlikte 3200 mm dingil mesafesin sahip olan modelin bu uzunluğu ile oldukça geniş bir iç yaşam alanı kullanıcılara sunuluyor. Kabin içerisinde adeta bir köşe takımı edasına sahip olan modelin arka koltukların; oldukça özgün bir tasarıma sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Ayrıca çevrilebilen ön koltuklar ile model alışılagelmedik bir SUV modeli haline gelebiliyor.

Teknik özellikleri

Platform tarafında model Ioniq 5 ve Kia EV6 modellerinde gördüğümüz E-GMP platformunu kullanıyor. Bununla birlikte model 800V değerinde şarj işlevine sahip. Bu sayede modelin şarj seviyesi yüzde 10’dan yüzde 80 seviyesine yalnızca 20 dakika gibi bir sürede ulaşabiliyor. Ayrıca modelin oldukça hızlı doldurulabilen bataryası ile; 482 kilometre seviyesinde bir sürüş menziline sahip olması bekleniyor.

Sürdürülebilir ve hijyenik mobiliteye odaklanılarak geliştirilen modelin dış tarafında biyo-boya kullanılıyor. Bununla birlikte iç kısımda ise bambu ahşap ve halı, biyo reçine gibi malzemeler mevcut. Antibakteriyel işlevlere sahip olan bakır ve özel olarak işlenen kumaşı ile yüzeyler temiz kalırken; “Hijyen Hava Akış Sistemi” sayesinde de geniş alanda bulunan havanın temiz kalması sağlanıyor.

“Elektrikli VinFast VF e36 SUV modeli resmi olarak tanıtıldı”

Exit mobile version