Site icon Dijital Tekerlek

Google, Street View Araçlarının Toplam Gittiği Mesafeyi Açıkladı

Google, Street View Araçlarının Toplam Gittiği Mesafeyi Açıkladı 2

Google’ın son yaptığı açıklamalara göre, bizlere harita üzerinden görüntü almamızı sağlayan Street View uygulaması önemli bir başarı sağladı. Bu yıla kadar 12 yıl boyunca sokak görüntülemesi yapan Google araçları bu zamana kadar toplamda 16 milyon kilometreyi aşan bir mesafeyi geride bıraktı.

Söz konusu uygulamanın ana fikir sahibi olan Google’ın kurucu ortaklarından eski genel müdür Larry Page, dünyayı gezen ve 360 derecelik görüntü alan bir uygulamayı 2004 yılında ortaya attı. Proje başlangıcın da kısıtlı yerlere erişim sağlayan bu görüntüleme sistemleri zaman içinde gelişim göstererek araçların giremeyeceği yerlere de girebilme özelliği kazandı. Google, Londra’da bulunan Westminster Manastırı ve Peru’da bulunan Machu Picchu gibi erişimi zor alanlardan görüntü sağlayabilmek için dağcılardan yardım aldı.

İlerleyen zamanlarda ise Street View uygulaması yaya yollarını, bazı binaların iç kısımlarını, birçok dağın zirvesini ve Uluslararası Uzay İstasyonunu kendi envanterine kazandırmıştır. Bu alınan tüm görüntüler belli seneler içinde yenilenmektedir. Bunun yanısıra şimdiye kadar alınan fotoğraflar dünyayı 400 defa çevreleyebilme özelliğine sahiptir. Söz konusu firma Street View için Google Eart üzerinden ulaşabileceğiniz 36 milyon kilometre kare HD uydu görüntülerini de sunarak dünya genelinin %98’lik oranda yaşadığı alanları göstermektedir.

Exit mobile version