Site icon Dijital Tekerlek

Golf 8 başka bir sorunla karşı karşıya

Golf 8 başka bir sorunla karşı karşıya 3

Golf 8 yeni bir sorunla daha karşı karşıya

Yeni otomotiv teknolojileri, araçların daha güvenli, daha kaliteli ve genel olarak daha iyi bir sürüş deneyimi sunmayı amaçlar. Ancak, yeni sekizinci nesil Volkswagen Golf’ün gösterdiği gibi, bu yenilikler bazı sorunları ortaya çıkartabiliyor.

Reuters’e göre, Alman otomobil üreticisi, bir yazılım sorununun keşfedilmesinin ardından Gol 8 modelinin Avrupa’daki tüm teslimatlarını durdurmak zorunda kaldı.

2021 Volkswagen Golf Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatı

Peki sorun tam olarak ne?

2020 Mercedes-AMG GT’yi de rahatsız eden bir sorun bu. Herhangi bir kazadan sonra, bilgi toplama sisteminde kazayı takiben ilk yardım ekiplerine acil çağrı yapmak için kullanılan yazılımları içeriyor. Bu özellik 2018′ yılından beri AB tarafından talep edildiğinden, aslında otomobil üreticileri için çok bir yeni teknoloji değil.

Eğer bu özellik düzgün çalışmazsa, alıcılara teslim edilmeksizin, araçların satılması yasa dışıdır. ABD’de satılan yeni Golf 8’in tek üyesi olacak yeni Volkswagen Golf GTI, 2021 modeli 2022 yılına kadar ertelendi. Bu yazılım sorunuyla ilgili kılık değiştirmiş bir nimet olabilir, çünkü hala düzeltmek için yeterli zaman var.

Volskwagen’in Golf 8 için planı ne ?

Alman otomotiv devi şu anda, bir geri çağırma veya yazılım güncellemesi yapıp yapmayacağına henüz karar vermedi. Ne yazık ki bu sorunlar Volkswagen’in yeni Golf 8 serisi için ilk teknik gecikmeler olmadı.

Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce VW, kablosuz güncellemeleri ve diğer ilgili arayüz özelliklerini içeren çözülmemiş yazılım sorunları olduğunu iddia etti. Yetkililer yeni Golf’ün ne kadar karmaşık olduğu hakkında bir fikir vermek için, “tipik akıllı telefonunuzdan on kat daha fazla kod satırına sahiptir” dediler😱.

Artık günümüzde kullanıcılar otomobilleri, ayağımı yerden kessin düşüncesinden öte ayağıma masaj da yapsın düşüncesiyle satın alıyorlar. Bu teknolojik açıdan ufak sorunların çıkması gayet normal. Volkswagen bu hatalardan dersini alıp teknolojik açıdan da kendini güçlü bir şekilde gösterecektir.

İlginizi Çekebilir: 2021 Porsche 911 Targa 4 ve 4S coupe mi cabrio mu?

Exit mobile version