Site icon Dijital Tekerlek

GM Design, 2+2 konseptli Corvette modelini paylaştı

GM Design, 2+2 konseptli Corvette modelini paylaştı 2

GM Design, 1960’ların başında geliştirilen ve uzun süredir kayıp olan Chevrolet Corvette 2+2 konsept otomobilinin fotoğraflarını paylaştı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Amerikan spor arabası denilince ilk akla gelen modellerden olan; ikonik Corvette modelinin geçmişinde yatan 2+2 konseptli modeli sonunda paylaşıldı. Bununla birlikte yetmiş yıllık varlığını kanıtlayan görseller GM Design tarafının Instagram hesabı aracılığıyla paylaşıldı. Model 1962 yılında o zamanlar oldukça popüler olan; ünlü Ford Thunderbird’ün yerini almak adına dört kişilik bir Corvette olarak tasarlandı.

Bu 1962 Corvette dört koltuklu fiberglas konsepti markanın 1963 yılında tanıtılacak olan ikinci nesil Corvette’nin habercisi olarak görülüyordu. Fakat konsept otomobil hiç bir zaman üretime ulaşmadı. Model Thunderbird modelinin kişisel lüks otomobil segmentinin aksine spor otomobil segmentinde yer alıyordu. O zamanlar alınan kararların ticari kararlara indirgendiği düşünüldüğünde model bu nedenle bilinirliğini kaybetti. Ve unutulmaya yüz tuttu.

GM tarafı Corvette C2 modelini tasarlamadan önce Zora Arkus-Duntov öncülüğünde; ortadan motorlu ve arkadan çekişli Corvette fikri üzerine çalışmaktaydı. Bu çalışmalarda günümüzde hepimizin bildiği Corvette C8 modelinin temellerini oluşturdu.

Son olarak modelin tasarımını Corvette’nin tasarımcısı Larry Shinoda üstlendi. Bununla birlikte model tasarım aşamasında Bugatti 57 SC Atlantic’ten ilham alan bölünmüş arka cama kavuştu. Model boyutsal anlamda da 152 milimetre uzayarak arkaya konumlandırılan koltuklara daha geniş bir yaşam alanı sunmayı hedefledi.

“Volkswagen ID.Buzz modelinin planları ortaya çıkıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version