Site icon Dijital Tekerlek

Global’de Araç Satışlarında Büyük Düşüş Var!

Global'de Araç Satışlarında Büyük Düşüş Var! 1

Rekabetin hızla arttığı küreselleşen pazarda araç satış rakamları, geçtiğimiz 2008 yılındaki krizden sonra yaşanan en düşük satış rakamlarını yaşıyor. 2019 yılında 3,1 milyon oranında düşüş olduğunu uluslararası Motorlu Araç Üreticileri Örgütü’nün açıkladığı yıllık verilerde de görebilmekteyiz. İçinde bulunduğumuz 2019 yılının 2018 yılına kıyasla araç satış oranlarının tahmini değerleri ise şu şekilde, %4 lük bir düşüş ile 77,5 milyona kadar düşüş olacağı ön görülüyor. Geçtiğimiz yıllara bakacak olursak 2018 yılında 80,6 milyonluk bir otomobil satışı 2017 yılına baktığımız zamanda ise 81,8 milyon adet otomobil satışı sağlandığını görebilmekteyiz. Küreselleşen pazarda araç satılarının negatif yönde ilerlemesinin sebebi ise Çin’deki yeni araç gereksiniminin azalmasından kaynaklandığı düşünülüyor. Bulunduğumuz 2019 senesinin ilk on ayı içerisinde, geçen yılın ilk on ayı ile kıyaslayacak olursak %11 oranında bir düşüş saptanmaktadır.

Yetkililerin açıklamasına göre bu durumdan sadece otomobil üreticileri değil, küresel pazarın genelindeki ürün çeşitleri de bu krizden etkilenmiş görünüyor. 2018 yılının orta dönemlerinden beri otomobil pazarındaki yaşanan gerileme global üretimi gerçekleştirilen diğer ürünlerinde bu gerilemeden payını almasında temel taş haline geldi.

Yetkililerin yaptığı bir diğer açıklama ise, kullanıcıların çevresel faktörleri düşünmesi ve bunun yanında ortak araç kullanımını benimsemesinden kaynaklanan bir gerileme olduğu tahmin ediliyor.

Exit mobile version