Site icon Dijital Tekerlek

Gigafactory Berlin nasıl görünecek? Tesla’nın devasa fabrikasının ilk görseli ortaya çıktı

Gigafactory Berlin

Tesla’nın Avrupa pazarında üstünlük sağlamak amacıyla Almanya’da yapımına başladığı Gigafactory Berlin hakkında ilk render görselleri gelmeye başladı.

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından paylaşılan görselde en çok dikkat çekilen detaylardan ilki güneş panelleri. Tam olarak sayısı bilinmese de binlerce güneş paneli Tesla’nın devasa üretim tesisi için enerji üretecek. Yayınlanan görsel detaylı incelendiğinde fabrikanın sağında ve solunda teslimat için tırlarının yer aldığı fark ediliyor.

CEO Elon Musk’ın yaptığı açıklamada üstte bir havuzun yer alacağı da kesinleşmiş oldu. Şık bir girişe sahip olan Gigafactory Berlin, çevrecilik konusunda da oldukça iddialı.

Yapımına başlandıktan 12 ay sonra üretimin başlaması hedefleniyordu. Ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle çalışmalar durma seviyesine gelmişti. Hatta Elon Musk’ın, Gigafactory Berlin için çalışan ABD vatandaşlarını ülkelerine dönmelerine yardımcı olmuştu. Kısa zaman önce Alman yerel gazetesinin haberine göre Tesla, Berlin’deki devasa fabrikasının yapımına izinsiz olarak devam ediyordu. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Tesla Gigafactory Berlin, izinsiz yapıma devam ediyor!

Tesla, Gigafactory Berlin tesisinde ilk etapta Tesla Model Y üretmeyi amaçlıyor. Bu da demek oluyor ki Gigafactory Berlin inşaatı Tesla hissedarları için çok önemli. Ayrıca ileriki dönemlerde Tesla burada pil ve motor ünitelerinin üretimini yapmayı amaçlıyor.

Elon Musk’ın yayınladığı görsel her ne kadar göz alıcı olsa da endişelerimiz yok değil. Çünkü Gigafactory Nevada için de çok görkemli bir rener görseli yayınlanmıştı. Fakat yayınlanan görsel ile yapılan tesis arasında devasa farklar vardı.

Tesla indirimler ile yeni müşteriler kazanmak istiyor

Tesla geçtiğimiz 5 ay içerisinde ilk etapta Model S ve Model X için 5 bin dolarlık bir indirim yapmıştı. Bunun sonucunda Model S 74.990 dolar, Model X ise 79.990 dolar fiyat etiketine sahip oldu. Bu indirimin hemen ardından Model 3 için 2 bin dolarlık bir indirim yapıldı ve fiyatı 37.900 dolar oldu. Geçtiğimiz günlerde de Model Y 3 bin dolarlık bir indirim aldı. Bu indirimle birlikte Model Y 49.990 dolarlık bir fiyat etiketine sahip oldu.

İliginizi Çekebilir: Tesla marka hikayesi

Exit mobile version