Site icon Dijital Tekerlek

George Russel, Mercedes-AMG Petronas F1 takımında!

George Russel, 2022 yılında hayallerini süsleyen Mercedes-AMG Petronas F1 takımı için yarışacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Formula 1 tarihinin en köklü takımlarından olan Williams takımı için yarışan genç sürücü önümüzdeki sene için Mercedes-AMG Petronas ile anlaştı. Bununla birlikte önümüzdeki sene George Russel ve Sir Lewis Hamilton’u aynı takımda izleyeceğiz.

George Russel ve Mercedes-AMG Petronas

2021 yılında Sakhir Grand Prix’sinde Covid’e yakalanan Lewis Hamilton yerine direksiyona geçen Russel; o gün gösterdiği performans ile birlikte yarışı ikinci sırada bitirmişti. Bununla birlikte belirtmek gerek ki; Russel, Mercedes tarafının aracını ilk kez kullanma şansına sahip olmuştu. Ona rağmen yarış içerisindeki hamleleri, doğru kararları ve genç yaşı ile birlikte dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Ayrıca o yarışı hatırlayacak olursak; Russel yarışın liderliğini ilk virajda ele geçirmişti. Fakat başarısız bir pit stop ile birlikte adeta elinde olan galibiyeti kaçırmıştı.

Kariyerinde Formula 2, GP3 ve Formula 4 şampiyonluklarına sahip olan 23 yaşındaki pilot için; önümüzdeki sezon, yedi kez F1 dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton ile takım arkadaşı olmak şüphesiz inanılmaz bir deneyim olacak.

Son olarak Mercedes-AMG Petronas F1 takımının; önümüzdeki sezon iki İngiliz sürücüsü ile birlikte ve yeni kurallara göre geliştirilen otomobiller ile neler yapacağı oldukça merak ediliyor.

“Yeni Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain modeli Münih Otomobil Fuarında gösterildi!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version