Site icon Dijital Tekerlek

Genesis X ve G70 Gran Turismo’da yarışmaya hazır

Güney Koreli lüks otomobil üreticisi Genesis, konsept otomobiller X ve G70 modeli, dünya çapında popüler olan yarış oyunu ‘Gran Turismo‘ için yarış arabaları olarak hayal edildi.

Genesis, en iyi görünümlü sedanlardan biri olan G70 modeline sahip ve Shooting Brake versiyonu da aynı derecede havalı. Şirket, bunun en iyi tasarımlarından biri olduğunu biliyor ve çekici sedanı bir noktada bir coupe’ye dönüştürmeyi düşündü ancak henüz böyle bir şey için atılmış bir somut adım göremedik. Gerçek dünyada neler yapılabileceği konusunda maliyet ve tüketici ilgisi büyük rol oynarken, sanal oyun dünyası çok daha kolay olduğundan dolayı Genesis, kesinlikle çılgın görünen bir dizi yeni konsept ortaya çıkardı. Gran Turismo video oyunu serisiyle ortaklaşa tasarlanan bu modellerin tasarımları dikkat çekiyor.

İki yeni konsept, Monterey Otomobil Haftası’nda sergilenenlere sanal gerçeklik başlığı aracılığıyla gösterilen birkaç başka konseptle birlikte tanıtıldı.

Genesis G70 ve X konsepti nasıl olacak?

Konseptler arasında, normal G70 sedanına dayanan Kaliforniya yapımı Genesis G70 GR4 Gran Turismo ve Genesis X konseptine dayanan iki kapılı GR3 Vision Gran Turismo Concept yer alıyor.

Genesis tasarım patronu SangYup Lee, “G70 GR4 Gran Turismo, cesur, ancak zarif, yüksek performanslı bir yarış aracı yaratmak için mevcut G70 modelini temel alıyor. Bu aracı ve diğerlerini sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. Kaliforniya yapımı olan bu yarış arabası, G70 sedanını rekabet için yeniden tasarlıyor ancak her zaman yarış pisti için tasarlanmış gibi görünüyor. Bunun yanı sıra şık sedan sarı farlara ve sarı sis farlarına sahip olan otomobil, benzersiz bir görünüme kavuşuyor.

Çarpıcı coupe GR3 ise ilk olarak Mart ayında ete kemiğe bürünmüştü ve otomobil üreticisinin gelecekteki elektrikli modellerinin tasarım dilini ön izleyen şık iki kapılı bir coupe olarak karşımıza çıkmıştı. Kapsamlı bir şekilde modifiye edilen otomobil, benzersiz bir ön ayırıcı, kaput, turbo fan kapaklı yarış tekerlekleri, ön tekerlek panjurları, geniş kemerler, uzatılmış yan etekler, yükselen bir arka kanat, ve belirgin bir difüzörle dikkat çekiyor.

Gerçek dünya GT3 ve GT4 yarış otomobillerine benzemeleriyle dikkat çeken otomobilleri, sanal dünyada deneyimleme fırsatı bulacağız.

Konsept otomobiller, Pebble Beach’teki Monterey Otomobil Haftası‘nda Genesis ekranında VR gözlükleri kullanılarak insanlara gösterildi. Tam olarak “Gran Turismo” başlığı belirtilmemiş olsa da, 2022 yılında PlayStation 5 ve PlayStation 4 için çıkacak olan “Gran Turismo 7” video oyununda görüneceğini düşünüyoruz. Gerçek hayattaki Genesis yarış arabaları modellerini de görüp göremeyeceğimizi zaman gösterecek.

Exit mobile version