Site icon Dijital Tekerlek

Gelecek Maserati modelleri, teknolojisini MC20’nin yeni 621hp V6’sından alacak

Gelecek Maserati modelleri, teknolojisini MC20'nin yeni 621hp V6'sından alacak 16

Maserati’nin 20 yıldan uzun süredir kendi bünyesinde ürettiği ilk motor olan yeni 621bhp çift turboşarjlı V6, yalnızca MC20 süper otomobilinde sunulacak. Ancak ondan gelen teknoloji gelecek Maserati modelleri için de kullanılacak.

İtalyan firmanın trident logosuna ilham veren Roma tanrısına atıfta bulunularak adlandırılan Nettuno, Modena’daki yeni Maserati Motor Laboratuvarı’nda geliştiriliyor ve özel olarak üretiliyor.

621 hp güçle birlikte 790 Nm tork üreten 3.0 litrelik motor, tepkiyi iyileştirmek için ikiz yanmalı bir ateşleme sistemi kullanmak yerine tamamen elektrifikasyondan arındırılmış bir motor.

Formula 1 teknolojisinden türetilen, 90 derece monte edilmiş silindirlerin her biri, ikinci bir bujiyi içeren ekstra bir ön hazneye ve bir çift direkt enjeksiyon sistemine sahip. Yakıt, her iki odada da beslenebilir ve ikiz bujiler, her birinin ayrı ayrı ateşlenmesine sağlar. Maserati, bunun motorun tepkisini iyileştirdiğini ve aynı zamanda yakıt tüketimini ve emisyonları azalttığını söylüyor.

Nettuno, MC20 için geliştirildi. (Gelecekte elektrikli bir motorla da sunulacak.) Ancak Maserati’nin yüksek performanslı benzinli motorlar baş mühendisi Matteo Valentini başka bir yerde üretilmeyeceğini, diğer Maserati modelleri için bu beklentinin olmaması gerektiğini söyledi.

“Nettuno yalnızca MC20 için üretildi, bu yüzden onu yalnızca o arabada göreceksiniz” dedi. “Ancak plan, ondan gelen teknolojinin, özellikle de ikiz yanmalı sistemin gelecekte diğer birçok motorda da kullanılmasıdır.”

Maserati şu anda Grecale küçük SUV ve Granturismo ve Grancabrio’nun bir dizi benzinli ve elektrikli motorla sunulacak yeni sürümleri de dahil olmak üzere yeni bir araç serisi geliştiriyor. İkiz yanma teknolojisinin bu modellerin üst düzey performans versiyonlarında sunulması muhtemel gibi görünüyor.

Maserati, kendi teknolojisine sahip motorların yalnızca modellerinde mi sunulacağını yoksa diğer Stellantis markaları tarafından mı kullanılacağını belirtmedi.

Ön odacık teknolojisi daha önce motorlarda kullanılmış olsa da, Maserati, Nettuno’nun onu içeren ilk üretim yol motoru olduğunu ve teknolojisinin önemli parçalarını patentlediğini iddia ediyor.

Birkaç rakip süper otomobil firması, gücü artırmak ve turbo gecikmesini azaltmak için elektrikli hibrit teknolojisine yöneldi, ancak Valentini, ön bölme teknolojisinin Maserati’nin saf benzinli bir üniteyi elinde tutmasını sağladığını belirtti.

İlgili Haber: Maserati Yeni Konseptini Açıkladı

Exit mobile version