Site icon Dijital Tekerlek

Geleceğin sürüş teknolojisi: DS E-TENSE PERFORMANCE

Premium otomobil dünyasının önde gelen Fransız üreticilerinden DS Automobiles, kusursuz çizgiler ile yenilikçi teknolojileri DS E-TENSE PERFORMANCE ile bir arada sunmayı sürdürüyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2014 yılındaki ilk lansmanından bu yana elektrifikasyonu stratejisinin merkezine alan Fransız üretici, bu stratejisi doğrultusunda; Formula E’ye katılan ilk premium üretici olmuştu. %100 elektrikli araçların yarışında elde ettiği tecrübeleri ise sürdürülebilir mobiliteye yönelik geliştirdiği araştırma ve geliştirme çalışmalarını desteklemek için kullanmaya devam ediyor. Bunun en güzel örneği olarak ise prototip model dikkatleri üstüne çekiyor. Bununla birlikte kusursuz çizgileri ile gözleri kamaştıran model, Formula E’nin yarış araçlarından esinlenilen aktarma organı ve karbon monokok gövdesi ile teknolojinin geldiği en üst noktayı sembolize ediyor. Ayrıca üstün süspansiyon geometrisi ise genellikle inişli çıkışlı olan şehir içi yarış pistleri gibi yollarda; her türlü hava koşulunda mümkün olan en iyi yol tutuşunu garanti etmek için tasarlanıyor. Bütün bu özellikleriyle ve %100 elektrikli yapısıyla DS E-TENSE PERFORMANCE prototipi, geleceğin sürüş dinamiklerini gözler önüne seriyor.

DS E-TENSE PERFORMANCE tasarımı

Geleceğin seri üretim elektrikli modelleri için çok yüksek performanslı bir laboratuvar olarak görülen; model, aynı zamanda kusursuz tasarımı ile DS DESIGN STUDIO PARIS için bir keşif alanı da sağlıyor. Özellikle aracın önünde ızgara yerine yeni bir ifade yüzeyi tasarlanarak aracın ön yüzü çok daha dikkat çekici hale getirebiliyor. Ayrıca DS AERO SPORT LOUNGE ile halihazırda kullanılan bu uygulama; DS Automobiles logosunu bir mağaza vitrinini andıran tasarım ile içerisinde barındırarak üç boyutlu özel bir etki yaratıyor.

Aracın iki tarafında yer alan ve toplam 800 adet LED’den oluşan yeni gündüz farları, geniş bir aydınlatma aralığı sağlamak için teknoloji ve tasarımı benzeri görülmemiş incelikle birleştiriyor. Bununla birlikte farların pozisyonunda konumlandırılan iki kamera ise, DS E-TENSE PERFORMANCE’ın görsel kimliğini tamamlayarak bu etkileyici otomobilin önemli veriler toplamasına olanak sağlıyor. 21″ büyük jantlarıyla da göze çarpan modelin dış tasarımını aerodinamik yapısı ve çekici rengi tamamlıyor.

%100 elektrikli yapısı ve yeni tasarım anlayışıyla dikkat çeken model; aerodinamik çizgiyle uyum sağlamak için değişken etkiye sahip bir renk ile sunuluyor. Bununla birlikte dış ortam koşullarına ve bakılan açıya göre renk algısı değişerek kaputa kadar uzanan parlak siyah yüzeyler ile çarpıcı bir kontrast etkisi yaratılmasını sağlayan bu teknoloji sayesinde aracın rengi bakış açısına göre değişkenlik gösteriyor.

Formula E performansı ve konfor

Aracın iç mekânına geçildiğinde, dışarıdan verdiği yenilikçi hissi bir üst seviyeye taşımayı başarıyor. Yüksek teknolojiye sahip ve veri toplayacak şekilde tasarlanan kokpite ek olarak; yarışlardan esinlenilen çanak şeklinde koltuklar ve Formula E direksiyon simidi ile yüksek performans ve üstün teknoloji kendisini hissettiriyor. Bununla birlikte konfor ve detaylara gösterilen özen, siyah deriden özel ek döşemelerde de kendini gösteriyor. DS E-TENSE PERFORMANCE ile olan uyumu tamamlamak için araç içi FOCAL Utopia ses sistemi ile Focal ve prototip renklerde bir çift özel Scala Utopia Evo hoparlör araca dahil edildi. Ayrıca en iyi bileşenler kullanılarak üretilen bu Fransız gümüş rengi donanımlar özel bir ses kalitesi sunuyor.

DS E-TENSE PERFORMANCE’ın gerçek performans verileri, Formula E şampiyonlarının testlerinde ortaya çıkıyor. Şubat 2022 itibariyle DS PERFORMANCE ekibi, DS E-TENSE PERFORMANCE ile ilk testlerini düzenlemeye başladı. Bununla birlikte Formula E şampiyonları, E-TENSE’in temsilcisi Jean-Éric Vergne ve Antonio Felix da Costa; pistlerde ve açık yollarda testlere başlamadan önce tasarımın gelişimini tamamlamak için sırayla prototipin direksiyonuna geçiyor.

DS E-TENSE PERFORMANCE teknik özellikleri

Elektrikli dönüşümün performanstan ödün vermeden olabileceğinin en önemli sembollerinden bir tanesi olan DS E-TENSE PERFORMANCE, önde 250 kW arkada ise 350 kW güç üreten iki elektrik motoruyla bunu gözler önüne seriyor. Toplamda 815 hp üretebilen ve tekerleklerde 8.000 Nm tork değerini aktarabilen bu iki motor doğrudan Formula E için tasarlanan DS PERFORMANCE geliştirmelerinden alındı. Bununla birlikte olağanüstü bir performans ortaya koyan 600 kW’lık benzersiz rejenerasyon kapasitesiyle DS E-TENSE PERFORMANCE’ın güç aktarım organları, enerjinin en iyi şekilde kullanılmasına da öncelik sağlıyor. Ayrıca fiziksel olarak DS E-TENSE PERFORMANCE güvenlik gerekçeleriyle fren diskli ve balatalı bir fren sistemini tutuyor olsa da, frenleme için yalnızca rejenerasyon sistemi kullanılabiliyor.

DS E-TENSE PERFORMANCE NFT

Fiziksel anlamda tek seferlik bir prototip olan model, Şubat ayı içinde NFT biçiminde de satışa sunuldu. Bununla birlikte 100 DS E-TENSE PERFORMANCE “100’ Serisi – %100 Elektrikli” – bu araç için açık artırmayla her gün satılacak birer NFT ile DS Automobiles, bu dünyaya ilk adımı attı. Daha sonra, iki adet “100’ Serisi – 2 sn’de 0-100km/sa” ile sınırlanan DS E-TENSE PERFORMANCE modeli için 50 günlük bir açık artırma başlatılacak.

“Yeni Nissan Micra Kiiro resmi olarak tanıtıldı”

Exit mobile version