Site icon Dijital Tekerlek

Geleceğe uzanan iki tekerlek: Triumph TE-1

Geçtiğimiz yıl duyurulan duyurulan proje, elektrikli Triumph TE-1 prototip aşamasında bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elektrifikasyon hamleleri dört tekerlekli araçlarda olduğu kadar iki tekerlekli araçlarda da hızlanıyor. Bununla birlikte bu dönüşüme efsanevi Triumph markası da katılıyor. Formula 1 takımlarından olan; Williams tarafının desteğiyle geliştirilen modelin, geleceğe uzanan bir tasarıma sahip olduğunu bu noktada söylemek yanlış olmaz.

Triumph TE-1 teknik özellikleri

Williams Advanced Engineering tarafından tamamlanan geliştirme sürecinin ardından modeli; prototip testlerine tabii tutmak için Triumph devralıyor. Prototip testleri sürecinde model bir çok deney ile incelenecek. Ayrıca altı ay sürmesi beklenen son test sürecinin ardından modelin nihai gövdesine kavuşması hedefleniyor.

Şasi çerçevesinde alüminyum malzemeye sahip olan model; son yıllarda tanıtılan fütüristik iki tekerlekli araçlara göre geleneksel tasarıma daha yakın bir duruşa sahip. Nihai gövdesine kavuştuğu vakit bu duruşun korunup korunmayacağı bilinmezken; bu hali ile modelin yakın gelecekte görebileceğimiz bir tasarıma sahip olması beklenmekte.

Güç aktarma organları tarafında modelde; Williams Advanced Engineering tarafından geliştirilen maksimum 228 beygir, sürekli ise 174 beygir güç çıkışına sahip bir elektrikli güç aktarma organı kullanılıyor. Bununla birlikte modelin batarya tarafında 15kWh pil paketi bizleri bekliyor. Ayrıca model gücünü arka tekerleğe zincir yerine dişli kayış vasıtasıyla aktarabiliyor.

Güç aktarma organı noktasında kendisinden oldukça emin olan Williams Advanced Engineering ile modelin performansı noktasında beklentiler oldukça yüksek. Bununla birlikte Williams Advanced Engineering; modelin performansı, gücü ve verimliliği ile pazarında lider olacağını iddia ediyor. 360 voltluk şarj desteği sayesinde model 10 dakikadan daha kısa sürede yüzde 10 seviyesinden yüzde 80 seviyesine şarj edilebiliyor.

Son olarak modelin son testlerin ardından kavuşacağı nihai gövdesi ile teknik tarafta da değişimlere olanak sağlaması oldukça muhtemel.

“Nissan Marka Hikayesi”

Exit mobile version